Tesla onderhandelt over nieuwe fabriek in Valencia

Tesla onderhandelt over nieuwe fabriek in Valencia
Beeld: via 123rf

Tesla onderhandelt over nieuwe fabriek in Valencia

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Tesla, het bedrijf van Elon Musk, is mogelijk van plan om een investering van miljarden euro’s te doen in Valencia. Ze zijn op dit moment in gesprek met de lokale overheid om een nieuwe fabriek te bouwen in de grootstedelijke zone van de stad. Het voorgestelde budget voor deze onderneming is ongeveer 4,5 miljard euro, bedoeld voor de productie van hun bekende elektrische auto’s.

De onderhandelingen lijken al in een vergevorderd stadium te zijn. Sommige verantwoordelijke partijen hebben zelfs mogelijke bouwgronden in de omgeving van Valencia bezocht. Echter, er zijn nog diverse belangrijke punten die moeten worden afgerond, aangezien Tesla ook interesse heeft getoond in andere locaties in landen als Frankrijk voor de bouw van haar tweede Europese fabriek.

Als de gesprekken succesvol zijn, zou Valencia de thuisbasis kunnen worden van Tesla’s tweede fabriek in Europa, na hun eerste in Berlijn waar ze 5 miljard euro in hebben geïnvesteerd. Tesla’s ambitie is om wereldwijd 20 miljoen elektrische auto’s te verkopen op middellange termijn, en een extra Europese fabriek zal daar zeker bij helpen.

Volkswagen’s enorme batterijfabriek in Sagunto, op dit moment in aanbouw en verwacht operationeel te zijn tegen eind 2025, lijkt hierbij een rol te spelen.

Ga naar de inhoud