skip to Main Content
Taxichauffeur in Salou door Belgische toeristen ziekenhuis in geslagen
Diari de Tarragona

Taxichauffeur in Salou door Belgische toeristen ziekenhuis in geslagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Taxichauffeur Salou door Belgische toeristen afgetuigd

Diari de Tarragona

TARRAGONA – Een 30-jarige taxichauffeur in de badplaats Salou aan de Costa Dorada is door twee Belgische vakantiegangers en een Spaanse toerist dusdanig toegetakeld dat deze op de intensive care moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Tarragona. Er ontstond een woordenwisseling nadat de jongens blijkbaar niet in de rij wilden staan voor de taxi’s waarop de chauffeur weigerde hen mee te nemen in zijn taxi.

Twee Belgische mannen van 20 en 23 jaar hebben samen met een Spanjaard van 30 jaar een taxichauffeur geslagen geschopt en de lucht in getild om hem daarna hard met zijn hoofd op de grond te gooien. De taxichauffeur moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht waar hij meteen de intensive care in moest vanwege hoofdletsel.

Volgens de krant Diari de Tarragona ontstond er een woordenwisseling en daarna een vechtpartij tussen de drie mannen en de taxichauffeur omdat de toeristen weigerden in de rij te staan om op hun beurt te wachten voor een taxi. Het voorval deed zich voor bij de taxistandplaats naast de Font Lluminosa (verlichte fontein) bij het begin van de boulevard van Salou.

Nadat de mannen de taxichauffeur dusdanig hadden toegetakeld dat deze bewusteloos op de grond lag, renden twee van hen weg maar konden deze later door de politie worden opgepakt en gearresteerd. Datzelfde gold ook voor de derde persoon die echter al meteen kon worden opgepakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. “Het is gewoon Noord-Afrikaans-tuig” of “Het zijn Marokkanen” of nog belachelijker “Waarom geen namen?”… dit zijn dus typische degoutante/bekrompen Vlaamse uitspraken. Wat maakt dat allemaal uit? De gebeurtenissen zijn ernstig genoeg en criminaliteit/delinquentie bestaat nu eenmaal in alle landen/culturen. Ik ben ervan overtuigd dat deze boeven goed gestraft zullen worden door het gerecht (en terecht!!!), maar zulke uitspraken (zoals we hierboven kunnen lezen) zouden ook strafbaar moeten worden. Wat een naïviteit, wat een onwetendheid…gewoonweg zielig en achterlijk. Vooroordelen en sociaal handicap…is dat Oost-, of West-Vlaams?…Wat een niveau!

 2. Helaas was ik ergens in de buurt van het gevecht nadat ik aankwam bleek het dusdanig om Belgen te gaan en niet van Arabische afkomst

 3. Het is gewoon noordafrikaans tuig.
  Het vermelden van Belgische vakantie gangers is een leugen.
  Politiek correct willen overkomen met bewust foutieve informatie is laakbaar.

 4. Waarom geen (voor)namen wordt hier gevraagd. Eenvoudig: daders blijken uit de Magreb te komen, Marokkanen dus met dubbele nationaliteit. Belgen dus uit opportunistische redenen.
  Moest men ze met hun andere nationaliteit benoemen, zou dit racistisch kunnen overkomen, zelfcensuur dus…zover is het al gekomen.

 5. onder franco gebeurde dit soort misdaden niet , die wist wel raad met dit uitschot hard aanpakken ,financieel plukken en enkele jaren werkkamp , dat zal ze leren

  1. Wat gaan ze daar mee aanvangen op de rechtbank? Och, zoals zo dikwijls, even voor de rechter verschijnen, die kijkt ze vermanend aan, pulkt wat aan zijn papieren en aan zijn neus, steekt dan de wijsvinger in de hoogte en zegt dat ze dit nooit meer mogen doen… zo gaat het tegenwoordig in België. Bij écht zware feiten doet de rechter hetzelfde maar wacht tot de verdediging procedurefouten heeft gepleit. Dan gaat nogmaals het vingertje de lucht in en mag het tuig beschikken. Wat een heerlijk land toch.

 6. Ik zou deze criminelen voorlopig het land niet uit laten gaan.
  Streng straffen en alle schade vergoeden, en niet eerder het land laten verlaten tot alles betaald is.
  Waarschijnlijk zal hun werkgever ( als ze die al hebben ) ze ook niet meer nodig hebben.

 7. Vreselijk voor die man, die doet gewoon zijn werk en houdt zich aan wat de gedragsregels zijn. Tja, tegenwoordig slaan ze je om niets maar in elkaar, dat blijkt maar weer.
  Die gasten zullen nog wel een tijdje vast zitten mag ik hopen! Goed aanpakken dat soort lui en zo een voorbeeld stellen voor anderen die dit soort gedrag normaal zijn gaan vinden.

 8. In belgie is er ook Ontzettend veel criminaliteit en staat er in de kranten bv 2 belgen schieten man neer maar de namen van die zogenaamde belgen begin meestal wel met een A

  1. Je vergeet de achternaam… Jansens, Peters, Mertens maar bepaalde mensen hun achternaam word enkel met “m.” neergeschreven. Je vraagt je soms af of het altijd dezelfde persoon is dat over gans het land bepaalde terugkerende misdaden uithaalt. 😉

 9. Waren er dan geen wachtende in de rij om deze taximan te helpen of was het naar loffelijke gewoonte de andere kant opkijken. Ongehoord!

  1. Ongehoord als je als gast in een land jezelf zo durft te gedragen, hopelijk laten ze die twee Belgen Spanje niet meer binnen en worden ze nu onheroepelijk terug gestuurd naar Belgie na een gepaste straf.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken