skip to Main Content
Aantal moorden toegenomen in Spanje
123rf

Aantal moorden toegenomen in Spanje

MADRID – Het aantal moorden is in 2017 met 14 doden toegenomen naar 308 moordslachtoffers. Deze stijging is met name te danken aan het partnergeweld waarbij dit inmiddels een derde van alle moorden in Spanje omvat en waarbij de meeste (bijna alle) dodelijke slachtoffers vrouwen zijn. 

In 2017 werden er volgens het ‘Global Study on Homicide’ van de de afdeling Drugs en Crimes van de Verenigde Naties (VN) in Spanje 308 personen om het leven gebracht. 30% daarvan vond plaats in huiselijke en familiesfeer waaronder ook partnergeweld. In 40% van de gevallen ging het om een dood door een partner waarbij dit percentage oploopt naar 60% als gekeken wordt naar een familielid die de dood heeft veroorzaakt.

In het jaar van dit onderzoek 2017 werden er in Spanje 48 vrouwen en 8 kinderen om het leven gebracht door partnergeweld. Volgens dit onderzoek van de VN was er in 2017 geen enkele man om het leven gebracht door een vrouw, een dood die ook gezien kan worden als partnergeweld.

Het merendeel van de moorden vond echter plaats buiten de familiekring tijdens gewelddadige acties zoals berovingen, overvallen, vechtpartijen, criminele afrekeningen etc.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Is Spanje een veilig land?[/su_note]

Ondanks de lichte toename van moorden in Spanje kan het land gezien worden als een veilig land, net zoals de rest van Zuid Europa aldus het VN onderzoek.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Machogedrag is heel gewoon voor Spanjaarden, dus ook partnergeweld , diervriendelijk zijn ze ook niet , de corrida’s en de vele feesten met martelen van dieren is daar het bewijs van!

  2. Hier en Nederland worden ook vrouwen vermoord door de eigen man,alleen hier hoeden ze stil,ze zeggen niets en in Spanje de meeste vermoeden vrouwen zijn buitenlanders

  3. Het is gewoon door de invoer van het gespuis en dit in heel europa.In de Belziek is het dagelijkse kost geworden moord,verkrachtingen.overvallen en noem maar op.En dit zijn 9 van de 10 zeker geen belgen.

  4. De toename van moorden wordt gewoon onder het woord partnergeweld gestopt. Ik denk dat het aantal moorden oploopt door al die import die de laatste tijd steeds meer binnenkomt. Maar dat mag door de hoge heertjes niet gezegd worden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken