Aquarium Valencia ontruimd na brand nabij

VALENCIA – De brandweer heeft samen met de politie alle aanwezige bezoekers en personeel in het Oceanogràfic aquarium in Valencia geëvacueerd vanwege een brand in een nabij gelegen toren. Er was geen gevaar dat de brand het beroemde en werelds grootste aquarium kon bereiken maar er ontstond een enorme zwarte rookwolk door de brand in een toren.

Het Oceanogràfic in de Ciudad de las Ciencias y las Artes in de stad Valencia is dinsdagmorgen gedurende uren ontruimd geweest vanwege een brand. In totaal moesten de autoriteiten 1.400 bezoekers en personeel van het aquarium evacueren wat zonder problemen verliep en waarbij niemand gewond raakte volgens de lokale krant Levante.

De brand ontstond om 11 uur dinsdagmorgen in een toren in het deel waar de haaien zwemmen. De toren zelf werd compleet verwoest door de vlammenzee maar het grootste probleem was de enorme zwarte rookwolk die ontstond als gevolg van de brand.

Het is nog niet zeker waardoor de brand is ontstaan en specialisten van de brandweer onderzoeken dit nog maar de kans is groot dat een vonk van de werkzaamheden de brand in de toren veroorzaakt heeft. De brand ontstond om 11 uur en om 11.20 uur waren er diverse brandweervoertuigen met een tiental brandweerlieden aanwezig om in 20 minuten tijd de brand te blussen.

De evacuatie van het aquarium verliep volgens protocol en normaal waarbij niemand in paniek of gewond raakte. Er raakten ook geen dieren gewond bij deze brand. Rond 13.49 uur gaf de brandweer het sein brand meester en gaf men na controle van de verbrande toren opdracht om het gebied weer vrij te geven waarna het aquarium weer open ging voor het publiek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
mar

Maar gelukkig zijn de haaien niet naar de haaien.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.