skip to Main Content
KLM vliegtuig op weg naar Madrid botst op Schiphol op Easyjet toestel
112 Meerlanden / Twitter

KLM vliegtuig op weg naar Madrid botst op Schiphol op Easyjet toestel

MADRID – Spaanse en Nederlandse passagiers aan boord van een KLM vliegtuig dat klaarstond voor vertrek van Schiphol naar Madrid kregen de schrik van hun leven toen het vliegtuig in botsing kwam met een toestel van Easyjet. De botsing gebeurde op de grond waarbij beide vliegtuigen schade op hebben gelopen maar niemand gewond raakte.

Volgens de Nederlandse kranten is nog niet zeker wat er fout is gegaan maar de botsing gebeurde tijdens de zogenaamde ‘pushback’ waarbij een vliegtuig op de grond vanaf de gate door een voertuig naar achteren wordt geduwd. Daarbij ging dinsdagochtend duidelijk iets mis, iets dat nog onderzocht moet worden.

De vliegtuigen van KLM en Easyjet raakten beschadigd en konden Schiphol niet verlaten. Het KLM vliegtuig zou vertrekken naar Madrid terwijl het Easyjet toestel naar Londen had moeten vliegen. Passagiers zijn overgeplaatst op andere vliegtuigen om de reis naar hun bestemming, met flinke vertraging, alsnog te maken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Zijn de luchtverkeersleiders daar ook in staking ? Is het een fout van de piloten ?Dat zo iets mogelijk is in 2019 in Nederland ,dat snap ik niet.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken