KLM vliegtuig op weg naar Madrid botst op Schiphol op Easyjet toestel

KLM vliegtuig op weg naar Madrid botst op Easyjet toestel op Schiphol
Beeld: 112 Meerlanden / Twitter

MADRID – Spaanse en Nederlandse passagiers aan boord van een KLM vliegtuig dat klaarstond voor vertrek van Schiphol naar Madrid kregen de schrik van hun leven toen het vliegtuig in botsing kwam met een toestel van Easyjet. De botsing gebeurde op de grond waarbij beide vliegtuigen schade op hebben gelopen maar niemand gewond raakte.

Volgens de Nederlandse kranten is nog niet zeker wat er fout is gegaan maar de botsing gebeurde tijdens de zogenaamde ‘pushback’ waarbij een vliegtuig op de grond vanaf de gate door een voertuig naar achteren wordt geduwd. Daarbij ging dinsdagochtend duidelijk iets mis, iets dat nog onderzocht moet worden.

De vliegtuigen van KLM en Easyjet raakten beschadigd en konden Schiphol niet verlaten. Het KLM vliegtuig zou vertrekken naar Madrid terwijl het Easyjet toestel naar Londen had moeten vliegen. Passagiers zijn overgeplaatst op andere vliegtuigen om de reis naar hun bestemming, met flinke vertraging, alsnog te maken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
liliane.vervliet@skynet.be

Zijn de luchtverkeersleiders daar ook in staking ? Is het een fout van de piloten ?Dat zo iets mogelijk is in 2019 in Nederland ,dat snap ik niet.

Jan

Ik vind “bij” Schiphol toch wel veel dramatischer dan “op”!!!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.