Costa Blanca creëert eigen corona-certificaat horecagelegenheden, hotels en winkels

Costa Blanca creëert eigen corona-certificaat horecagelegenheden, hotels en winkels
Beeld: Facebook

Costa Blanca creëert eigen corona-certificaat horecagelegenheden, hotels en winkels

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Zoals we recent beschreven bestaan er in Spanje veel zogenaamde corona-certificaten of zegels die aangeven dat een plaats corona-vrij of extra gereinigd en gedesinfecteerd is. Veel van deze zegels komen van particuliere instellingen en bedrijven en zeggen eigenlijk niet veel of geven geen garantie. Maar net zoals in Andalusië wil de toeristische stad Benidorm ook een eigen certificaat lanceren genaamd ‘Protocol-on’.

Het ‘Protocol-on’ corona-certificaat is al te bestellen en er zullen al veel horecagelegenheden, hotels, appartementencomplexen en winkels zijn die het zegel op hun ramen hebben aangebracht. Het certificaat is ontstaan als een alternatief dat officieel door de vereniging van toeristische accommodaties Hosbec en de toeristische informatiedienst Visit Benidorm ondersteund wordt.

‘Protocol-on’ is dus het officiële corona-certificaat van de stad Benidorm en geeft niet aan dat een plaats corona-vrij is (want dat kan niemand garanderen) maar geeft wel aan dat er alles aan gedaan is om besmettingsgevaar te voorkomen. Het certificaat is door bedrijven gratis aan te vragen maar men dient wel aan speciale protocollen te voldoen.

Daarbij wordt er gekeken naar de regels wat betreft hygiëne en veiligheid voor medewerkers en klanten/gasten die gelden binnen de autonome regio Valencia, binnen Spanje en die te maken hebben met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

De volgende bedrijven hebben het speciale corona-certificaat al aangevraagd en gekregen: in BenidormRH Corona del Mar, Apartamentos Nicaragua, Brisa, La Estación, Aqualandia, Mundomar, Agua Azul, RH Victoria, Montemar, Poseidón Playa, Voramar en Les Dunes de Comodoro. In l’Alfàs del Pi Apartamentos Albir Garden Resort en Albir Playa Hotel&Spa. In Benimaurell Hotel Restaurante Alahuar.

Er zijn echter ook bedrijven in Castellón, te weten Castellón RH Don Carlos y Portocristo (beiden in Peñíscola) en in de provincie Valencia , te weten RH Bayren & Spa (Gandía) en Cullera Holiday die meedoen met het speciale ‘Protocol-on’ certificaat.

Ga naar de inhoud