Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij promotievideo gepresenteerd

Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij promotievideo gepresenteerd
Beeld: Europa Press

Nieuwe Spaanse ‘El Gordo’ kerstloterij promotievideo gepresenteerd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Komende 22 december is het weer zover en zit heel Spanje en ook steeds meer buitenlanders voor de buis of het beeldscherm van de computer/tablet om te kijken naar de trekking van de El Gordo ofwel de kerstloterij 2021. Op die ene dag wordt er een prijzenpot verdeeld van maar liefst 2.408.000.000 (2,4 miljard) euro en met onderstaande video’s wordt de trekking dit jaar aangeprezen.

Elk jaar presenteert de Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) een videoboodschap om de Spanjaarden over te halen om mee te doen met de Kerstloterij ofwel de El Gordo die op 22 december plaatsvindt.

Ieder jaar weer wordt er veel gesproken en geschreven over de ‘spot’ of videoboodschap en ook dit jaar is het weer zover want in plaats van een trieste of emotionele video, heeft men dit jaar gekozen voor een video met veel (Spaanse) humor. 

De hoofdrol speelt een echtpaar dat op vakantie is in een Spaanse badplaats en een virtuele assistent op een smartphone waarbij niet duidelijk is of het om Siri gaat of over Ok Google.

Zo is te zien hoe de man elke keer iets vraagt aan de virtuele assistent zoals op het strand, in de supermarkt, in een winkel, op een boot, bij het vissen, in de chiringuito etc. net zolang tot zijn vrouw er genoeg van heeft en zelf iets vraagt over de El Gordo.

Ga naar de inhoud