Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (16)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (16)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (16)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan artikel). LET OP: Deze week is er helaas geen nieuwe video.

Nog een paar dagen en dan hebben we een week vakantie. Deze keer zijn we daar meer dan anders enorm aan toe. Het maanden lang 7 dagen per week aan het werk te zijn begint zijn tol wel een beetje te eisen. Het lijkt wel hoe dichterbij deze vakantie komt, hoe harder we naar een beetje energie in onszelf moeten zoeken om de klussen te blijven aanpakken. De afgelopen weken hebben we ook behoorlijk zwaar werk moeten verrichten. Zand, grind en tegels verslepen. Onze spieren en hoofden hebben rust nodig en dat gaan we dus ook lekker even doen. De winkel is in het weekend van 16 en 17 juli gesloten.

Gelukkig gaan de werkzaamheden tijdens onze vakantie gewoon door. Deze week is het bedrijf van de vloerverwarming begonnen aan de benedenverdieping. Allerlei grote buizen worden in de muren verstopt en gaan naar alle verdeelkasten, waar vanuit de kleinere buizen over de vloeren worden verdeeld. Ze verwachten hier tot aanstaande woensdag mee bezig te zijn en hierna kan de gietvloer worden gestort op de benedenverdieping. Deze klus staat nu voor aanstaande vrijdag gepland. In de tussentijd zijn de elektriciens bezig geweest met het trekken van de elektradraden en het controleren van het electraplan, dit is bijna klaar. Helaas ontbreken er wel een paar stopcontacten, maar dit kan gelukkig nu nog worden hersteld en dat gaat de aannemer binnenkort oplossen.

Het zwembad is bijna klaar en we hebben de eerst plons achter de rug. We hopen snel de zwembad video deel 2 op YouTube te plaatsen. We zijn erg blij met de vorm en maat. Op dit moment zijn we nog hard aan het nadenken hoe we de afwerking rondom het zwembad willen. Het moet natuurlijk bij de uitstraling van het huis passen en vooral ook praktisch en mooi zijn. Aankomende maandag begint de tegelzetter die de vloeren gaat tegelen op de eerste verdieping. Danielle heeft alle oude Spaanse tegels naar boven gebracht en alvast een aantal design neergelegd zodat ze dat makkelijker kon uitleggen en afgelopen donderdag heeft ze samen met de tegelzetter alles doorgenomen.

De komende dagen gaan we nog even hard werken om te zorgen dat alles gewoon door kan gaan tijdens onze vakantie, dan koffer inpakken en kunnen de kluskleding even tijdelijk in de bomen. Hasta pronto, Tom Y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud