Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (112)

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (112)
Beeld: via Freepik

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (112)

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Sol, Rob en hond Antares zijn begin 2021 naar Noordwest Spanje verhuisd om in het dorp Freán om op een nog te verbouwen boerderijtje, een stal en 7 hectaren weiland en bos een nieuw leven op te bouwen. Lees de avonturen van het drietal dat ervoor gekozen heeft om niet in het toeristische Spanje langs de Middellandse Zeekust, maar in het Groene Spanje aan de Atlantische Oceaan te gaan wonen.

En mijn vakantie zit er weer op. Ja, ik had een paar dagen vakantie. Maar er moest wel gewerkt worden tijdens mijn vakantie. Sol ging met de honden uit logeren in een leeg huis van een kennis een gehucht verder op. De vloer van de hal moest gedaan worden en is nu gedaan. Het was even werk, maar ben tevreden met het resultaat. Als eerste heb ik afgelopen dinsdag, de eerste vakantiedag, de vloer voorzien van een laag cement om hem vlak te maken. De vloer is namelijk gemaakt van min of meer vlakke keien, en daar is het vlakke van de vloer dan ook mee gezegd, een hobbelvloer dus. 

Er was echter wel een probleem bij het vlak maken met cement van de vloer. Destijds heb ik in de keuken hetzelfde werk gedaan en daar is op sommige stukken 5 centimeter cement op gegaan. Die 5 centimeter blijkt echter niet genoeg om de vloer van de hal mooi door te trekken. Vanaf de keukenvloer gezien blijkt de vloer bij de voordeur hoger te zijn, en wel zo’n centimeter of 3. Maar ik heb er een oplossing voor gevonden; de vloer is eerst vlak en waterpas, daarna stijgt de vloer 3 centimeter over een stuk van ruim een meter. Als je het niet weet dan zie je het niet. Als gezegd, we zijn blij met het resultaat.

Tijdens de tijd dat ik moest wachten op het uitharden van de cement, of het uitharden van de tegellijm, heb ik de stal onder handen genomen. In de stal zitten 3 deuren, een kleintje wat toegang geeft tot het tuingereedschap hok en dubbele deuren die toegang geven tot de stalruimte. Deze deur waren nodig aan vervanging toe, er was met reparatie geen eer meer aan te behalen. Bij de zaak waar we ook ons hout kochten voor het plafond van de keuken zijn we hout gaan kopen om nieuwe deuren te maken. Deze zaak heeft een voor en een nadeel, het hout is niet duur, maar het is ook niet allemaal even vlak en recht. 

Ook het resultaat van de deuren mag er zijn vinden we zelf. De stal in zijn geheel heeft er een flinke opkikker meegekregen. Ook kan alles nu gewoon op slot en niet zoals het eerst was met een ketting en een hangslot, maar gewoon met een sleutel. Ook gelijk maar even de stalvloer goed schoongemaakt. De buren komen er niet meer in, en bij het afscheid hebben heb ik gedacht dat er niets schoongemaakt hoeft te worden. Maar ze hadden een vooruitziende blik, er is zeker al een jaar niet goed meer schoongemaakt. Met een grote hamer en een steenbeitel heb ik de vloer afgebikt. Het is nu allemaal schoon. Tijd om de stal gelijk maar in te richten. Ons stookhout had ik er al in opgestapeld. Maar nu heb ik er ook een deel van de tuinspullen ingezet vanuit het tuingereedschap hok. Zo heb ik daar ook wat meer plaats.

Amazon. Voor wie wel eens wat bij Amazon koopt wil ik even het volgende vertellen. In 2021 kocht ik er een weerstation. Helaas werkt dat niet goed meer en de fabrikant wil best helpen als ik een aankoopbewijs heb. Maar in mijn aankoopgeschiedenis van Amazon kan ik niet heel 2021 zien, en dus ook net niet de aankoop van het weerstation. Ik chat met de Amazon-helpdesk of zij wat kunnen zien. Nee, zegt Amazon, maar er is nog een account met uw naam. Het blijkt een vergeten account van mij te zijn. Met wat hulp van Amazon kan ik daar even later weer inloggen. Maar ook daar geen weerstation. Wel wat anders wat ik er gekocht heb. En als ik verder kijk, blijk ik ook dingen gekocht te hebben die ik niet besteld heb en zeker niet ontvangen heb. In juni 2021, toen wij volop aan het verbouwen waren en het geld er uit vloog, heeft er iemand (Benjamin Perez, Calle Salabert Tur 12 Valencia, 46018) een nieuw afleveradres gemaakt op mijn Amazon-account en voor ongeveer 500 euro aan computer onderdelen te hebben gekocht. Nu is het te laat om er nog iets aan te doen. Amazon heeft vast een mail gestuurd dat ik wat besteld heb. Maar voor wie wel eens bij Amazon besteld, weet ook dat Amazon om de haverklap een mail stuurt om te vertellen wat de status is van de bestelling. Ik had het druk en heb er niet op gelet. Let dus op bij Amazon en soortgelijke bedrijven. Verder hoop ik dat Benjamin Perez ooit een gigantisch koekje van eigen deeg krijgt!

Zoals ik nu voor Spanjevandaag.com wekelijks een samenvatting geeft van wat ons is overkomen en wat we gedaan hebben, schrijf ik ook dagelijks een blog. Als je wil kun je daar ook eens een kijkje nemen. www.naargalicie.nl

Ga naar de inhoud