De Spaanse lavendelvelden bloeien tijdens het “Festival de la Lavanda”

De Spaanse lavendelvelden bloeien tijdens het "Festival de la Lavanda"
Beeld: Festival de la Lavanda / facebook

De Spaanse lavendelvelden bloeien tijdens het “Festival de la Lavanda”

De meeste mensen denken aan grote velden gevuld met de heerlijk ruikende en paars gekleurde lavendel aan Frankrijk, maar in Spanje, niet ver van Madrid, zijn ook duizenden hectare lavendelvelden te vinden. Naast de kilometerslange lavendelvelden is ook het ‘Festival de la Lavanda’ steeds bekender aan het worden.

De Franse Provence is ook te vinden in de Spaanse regio La Alcarria, gelegen in de provincie Guadalajara (Castilla-La Mancha) met als centrum de plaats Brihuega. Dit gebied bevindt zich op slechts 100 km van de Spaanse hoofdstad Madrid, maar op meer dan 5 uur rijden van Barcelona en meer dan 3 uur van Valencia. De Ave trein komt echter wel in dit gebied langs.

In de hele maand juli staat het dorp Brihuega in het teken van de bloei van lavendel (floración de la lavanda) met verschillende activiteiten, tours te voet, met de fiets of in een heteluchtballon en producten die te koop zijn. In de derde week van juli staat de lavendel vol in bloei en is het een feest van kleuren en geuren. Meer informatie kun je HIER vinden.

Tijdens het Festival de Lavanda concert treden diverse in Spanje bekende artiesten op waarbij het podium midden tussen de lavendelvelden geplaatst is. Zoals op de bovenstaande foto te zien is zijn de bezoekers van de concerten altijd in het wit gekleed als contrast met het paars van de lavendel. In 2024 vindt dit concert plaats op 12 en 13 juli met optredens van de Spaanse zangeres Rozalén en de gitarist Maldita Nerrea.

Ga naar de inhoud