Ontdek verborgen parels van Málaga: unieke plekjes

Ontdek verborgen parels van Málaga: unieke plekjes
Beeld: via canva.com

Ontdek verborgen parels van Málaga: unieke plekjes

Málaga is meer dan zijn beroemde toeristische plekken. Als je de minder bekende plekjes opzoekt, vind je unieke charme en echte ervaringen. Je hoeft de drukte niet op te zoeken om iets moois te zien. Doe een fietstocht bij de kust, bekijk de mooie straatkunst of leer over oude middeleeuwse invloeden.

Van de bergen tot het strand, Málaga is vol verrassingen voor iedereen. Verken de stad op een andere manier en maak herinneringen die altijd bijblijven. Hieronder vind je de verborgen parels van Malaga en zijn unieke plekjes die niet bekend zijn.

Fietstocht naar Rincón de la Victoria

Ga je fietsen, dan is Rincón de la Victoria een leuke bestemming. Je komt langs mooie stranden en kleine dorpen. Onderweg voel je de wind in je haar en zie je de pracht van Costa del Sol.

Geniet van tapas in een bijzondere bar: La Farola de Orellana

La Farola de Orellana is dé plek in Málaga voor lekkere tapas. Het is een gezellige bar, niet ver van de Mercado de Atarazanas. Daar proef je echte Spaanse hapjes in een authentieke sfeer. Het zit vol met lokale mensen die hier graag komen.

Jardín Botánico La Concepción: Een tropische oase net buiten de stad

Net buiten het centrum van Malaga ligt een speciale plek. Het is de Jardín Botánico La Concepción, een grote botanische tuin, en een van de grootste van Europa. Hier vind je veel kleurrijke planten en bloemen. Het is perfect om de stad even te ontvluchten. De tuin is een paradijs voor wie van natuur houdt. Er zijn meer dan 3000 soorten planten op 30.000 m². Het is een must-see als je Malaga bezoekt.

Street art in Málaga

Maar ook in het centrum van Malaga is er veel moois, zoals Street art. De straten van wijken als Soho en Lagunillas zijn kleurrijk. Hier hebben kunstenaars vanuit de hele wereld hun stempel achtergelaten. Neem een wandeling en kijk naar de muurschilderingen. Ze maken de stad uniek.

De bergwandeling El Saltillo

Voor de avonturiers is er iets bijzonders, El Saltillo. Het is een bergwandeling op 30 minuten van Malaga. De route heeft mooie uitzichten en een grote hangbrug. Het is een uitdagende tocht. Maar wat je ziet onderweg, is de moeite waard. Je krijgt een kick van de natuur en een geweldig uitzicht.

Castillo de Gibralfaro: Een middeleeuws fort met adembenemend uitzicht

Op de Gibralfaro berg staat het oude Castillo de Gibralfaro. Het is een middeleeuws fort met een geweldig uitzicht. Je ziet de prachtige Costa del Sol vanaf hier. Een wandeling naar het fort is goed voor je. Het uitzicht is heel mooi. Het is alsof je een schilderij ziet. Voor meer informatie over het Castillo de Gibralfaro, kijk op allesmalaga.nl.

Het adembenemende witte dorpje: Comares

Comares is een wit dorpje in Andalusië dat je moet zien. Vanaf hier kijk je over de prachtige Axarquía-vallei. Het dorpje heeft smalle straatjes en witte huizen. Comares wordt het ‘balkon van Axarquía’ genoemd. Het is een echt Spaans bergdorp. Het uitzicht over het Málaga-gebergte is adembenemend.

Dit zijn enkele verborgen schatten van Malaga. Het laat een andere kant van de stad zien. Denk aan een tropische oase, Street art en mooie natuur. Voor rust, creativiteit of avontuur, Malaga heeft voor ieder wat wils.

Ga naar de inhoud