Overzicht van de 10 meest gezochte criminelen in Spanje

Overzicht van de 10 meest gezochte criminelen in Spanje
Beeld: policía nacional / web

Overzicht van de 10 meest gezochte criminelen in Spanje

In een recente campagne heeft de Spaanse Politie een lijst vrijgegeven van tien voortvluchtige criminelen die gezocht worden door verschillende nationale en internationale rechtbanken. Deze lijst bevat individuen met diverse criminele achtergronden, sommigen al meer dan tien jaar op de vlucht, die mogelijk schuilen in Spanje. De misdaden waarvoor ze gezocht worden behoren tot de zwaarste categorie, waaronder moord, verkrachting, seksueel misbruik van minderjarigen en grootschalige drugshandel gelinkt aan georganiseerde misdaad.

De politie benadrukt hoe belangrijk het is dat burgers helpen bij het opsporen van deze voortvluchtigen. Iedereen die informatie heeft die kan helpen bij hun arrestatie, wordt aangemoedigd om vertrouwelijk contact op te nemen via het e-mailadres losmasbuscados@policia.es. Het delen van relevante informatie kan cruciaal zijn voor het veiliger maken van onze samenleving en het aanpakken van criminelen.

De afdeling die voortvluchtigen opspoort, maakt ook gebruik van internationale samenwerking, zoals het European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST). Dit netwerk is 24/7 beschikbaar voor directe actie bij het lokaliseren en aanhouden van voortvluchtigen binnen Europa.

Gregorio Navas Hernández is een 37-jarige man met vijf lopende juridische claims, waarbij zijn specialiteit criminele activiteiten zoals eigendomsmisdrijven en vooral autodiefstal zijn. Hij is voortvluchtig en wordt beschouwd als zeer gevaarlijk. Hij is 1,74 m lang, heeft donkere ogen, een lichte huidskleur en heeft tatoeages op zijn rechterarm en linkerhand.

Jose Manuel Canela Vázquez is 50 jaar oud en wordt beschouwd als een van de belangrijkste drugsbaronnen in de provincie Huelva, vooral op het gebied van hasj. Sinds 2013 wordt hij gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij drugshandel en heeft hij een lange geschiedenis van veroordelingen. De voortvluchtige is 1,73 meter lang, heeft een witte huid, bruine ogen en geschoren bruin haar met duidelijke tekenen van kaalheid. Hij wordt beschouwd als zeer gevaarlijk en kan proberen om aan arrestatie te ontsnappen.

Segundo Cousido Vieites is een 42-jarige man die onlangs veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 32 jaar wegens het misbruiken van minderjarigen in zijn rol als godsdienstleraar. Hij wordt gezocht vanwege gebeurtenissen die plaatsvonden in 2019 tijdens een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Hij maakte misbruik van zijn positie en het vertrouwen van de minderjarigen die hij begeleidde bij verschillende activiteiten en kampen. Hij is voortvluchtig en wordt beschreven als 1,80 meter lang, met een groot postuur, een witte huidskleur en donkere ogen en haar.

Alberto Severo De Sousa Madureira, 53 jaar oud, wordt sinds maart vorig jaar gezocht wegens moord. Er loopt een onderzoek naar een gewelddadige dood, waarbij een levenloos lichaam werd gevonden in een huis in Sant Sadurni d’Anoia (Barcelona). De voortvluchtige is de partner van de overledene en is op de vlucht. Hij heeft een slank postuur, een blanke huid, bruin haar en bruine ogen.

Jesus Heredia Iglesias is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens moord en 1 jaar gevangenisstraf wegens illegaal wapenbezit. De gebeurtenissen vonden plaats in 2009 in een bar in Talavera de la Reina. Daar hebben de voortvluchtige en een andere persoon het leven beëindigd van een derde persoon na een ruzie, waarbij ze deze persoon met een mes aanvielen en herhaaldelijk neerschoten. De voortvluchtige is 46 jaar oud, 1,64 meter lang en wordt als zeer gevaarlijk beschouwd. Qua uiterlijk heeft hij steil bruin of blond haar, een witte huid en blauwe ogen.

Jonathan Montoya Rendón is een 39-jarige Colombiaanse huurmoordenaar die sinds mei vorig jaar wordt gezocht voor kwaadwillige moord. In 2009 ging de voortvluchtige een ziekenhuis in Madrid binnen, waar ze samen met anderen een einde maakten aan het leven van de Colombiaanse capo, Leónidas Vargas, die op dat moment in het ziekenhuis lag. Hij is 1,86 meter lang, heeft een blanke huid, een atletisch postuur en zowel zijn ogen als haar zijn zwart.

Álvaro Pasquin Mora, 32 jaar oud, wordt sinds 2020 gezocht vanwege een misdrijf tegen de seksuele vrijheid. De voortvluchtige is 1,70 meter lang, heeft een slank postuur, donker haar, een blanke huid en zwarte ogen. Opvallend is het grote aantal tatoeages dat hij heeft; aan beide kanten, benen en onderarmen.

Domingos Manuel Pinto Coelho is 51 jaar oud en wordt sinds augustus 2023 gezocht wegens aanhoudende misdaden tegen de seksuele vrijheid, in het bijzonder tegen zijn dochter, van 2010 tot 2018, toen ze minderjarig was. Hij is 1,66 meter lang, heeft een witte huid en grijs haar, bruine ogen en een atletisch postuur.

Baltasar Vilar Durán is veroordeeld tot 45 jaar gevangenisstraf vanwege drugshandel. Zijn specialiteit ligt in het besturen van zweefvliegtuigen en hij wordt gelinkt aan de Colombiaanse drugshandel. Hij is 67 jaar oud, heeft een blanke huidskleur, een lang gezicht, blauwe ogen en bruin en grijs haar. Met een lengte van 1,71 meter en een slank postuur vallen vooral zijn grote oren en prominente adamsappel op.

Marek Dawid LEGIEC wordt gezocht door de Poolse autoriteiten vanwege drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie en het bezit van grote hoeveelheden verdovende middelen. Hij is 32 jaar oud, heeft een atletisch postuur, bruine ogen, een moedervlek op zijn linkerslaap en tatoeages op zijn benen, nek en armen. Opvallend is de aanzienlijke tatoeage op zijn elleboog die een spinnenweb voorstelt.

Om deze voortvluchtigen op te sporen, is de medewerking van burgers essentieel, aangezien ze waarschijnlijk in het hele land kunnen worden gezien. Iedereen die informatie heeft die kan helpen bij hun opsporing, kan dit vertrouwelijk doen door een e-mail te sturen naar losmasbuscados@policia.es.

Ga naar de inhoud