skip to Main Content
Belgische doelman Courtois keert terug naar Madrid
OKdiario

Belgische doelman Courtois keert terug naar Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Belgische doelman Courtois keert terug naar Madrid

OKdiario

VOETBAL – De Belgische doelman Thibaut Courtois is teruggekeerd naar Madrid waar hij voor de komende zes seizoenen een contract heeft getekend bij Real Madrid. De Belgische international is dus terug in zijn stad Madrid waar hij tussen 2011 en 2014 drie seizoenen speelde voor Atlético Madrid. Courtois is voor 40 miljoen euro overgenomen van Chelsea.

De 26-jarige doelman Courtois zal op donderdag om 13 uur in het Bernabeu stadion in Madrid aan de Real Madrid fans worden gepresenteerd. De eerste wedstrijd die de Belgische doelman wellicht kan spelen (als hij opgesteld wordt door trainer Lopetegui) kan meteen tegen zijn oude team Atletico Madrid zijn tijdens de UEFA Super Cup op woensdag 15 augustus.

Real Madrid heeft voor de Belgische doelman 40 miljoen euro betaald. Als een deel van de deal tussen Chelsea en Real Madrid leent de Spaanse topclub de Kroatische middenvelder Mateo Kovacic uit aan Chelsea.

De overeenkomst tussen Chelsea en Madrid kwam in een stroomversnelling terecht toen op woensdag bekend werd dat de Athletic Bilbao doelman Kepa Arrizabalaga voor maar liefst 80 miljoen euro naar Chelsea gaat. Daardoor kwam de weg vrij voor Courtois om voortijdig de Britse club te verlaten en richting Spanje te vertrekken.

Courtois is blij met de transfer aangezien hij op deze manier bij de huidige Champions League winnaar kan spelen en daarnaast terug kan naar de stad waar zijn kinderen wonen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Veel te veel geld voor een keeper die geen prijzen wint voor zijn land!
  Het is de man gegund hoor, dichterbij zijn kinderen te wonen, maar het is maar een ballenvanger die vaak ook niet thuis geeft, veel te veel geld voor een zeer beperkte keeper.
  En wilde die zijn kids dichtbij houden, had die ze nooit moeten laten gaan, leuk emotie verhaal dat het daarom gaat, maar het gaat om de centen en niets meer of minder.
  Hij en de moeder van zijn kinderen zijn niet meer samen, dus of hij zijn ballen zo goed onder controle heeft is maar de vraag heh

  1. Hij is wel tot beste doelman vh wk verkozen en ze zijn wel mooi derde geworden. Dat staat toch mooi op je cv niet?
   Ik vind hem ook wel beperkt in snelheid. Zijn grote troef is dat hij een heel goed speloverzicht heeft.
   Dat hij en zijn vrouw uiteen zijn? Dat nieuws heb ik kennelijk gemist.

  2. Courtois is algemeen erkend als een van de beste doelmannen ter wereld (zo niet dé beste) en wat zijn privé-leven betreft denk ik dat jij er (net als ik) veel te weinig van af weet om er te kunnen over oordelen.
   Ongefundeerde beweringen, persoonlijke aanvallen en een totaal gebrek aan kennis ter zake gecamoufleerd met de nodige dosis sarcasme. De échte Juan74 is terug.

  1. Courtois is bijzonder blij dat hij terug in Madrid is omdat zijn kinderen daar wonen. Voor hem was deze transfer niet om het geld maar het is altijd wel meegenomen. Prestaties zullen niet uitblijven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken