Belgische doelman Courtois keert terug naar Madrid

Belgische doelman Courtois keert terug naar Madrid

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Belgische doelman Thibaut Courtois is teruggekeerd naar Madrid waar hij voor de komende zes seizoenen een contract heeft getekend bij Real Madrid. De Belgische international is dus terug in zijn stad Madrid waar hij tussen 2011 en 2014 drie seizoenen speelde voor Atlético Madrid. Courtois is voor 40 miljoen euro overgenomen van Chelsea.

De 26-jarige doelman Courtois zal op donderdag om 13 uur in het Bernabeu stadion in Madrid aan de Real Madrid fans worden gepresenteerd. De eerste wedstrijd die de Belgische doelman wellicht kan spelen (als hij opgesteld wordt door trainer Lopetegui) kan meteen tegen zijn oude team Atletico Madrid zijn tijdens de UEFA Super Cup op woensdag 15 augustus.

Real Madrid heeft voor de Belgische doelman 40 miljoen euro betaald. Als een deel van de deal tussen Chelsea en Real Madrid leent de Spaanse topclub de Kroatische middenvelder Mateo Kovacic uit aan Chelsea.

De overeenkomst tussen Chelsea en Madrid kwam in een stroomversnelling terecht toen op woensdag bekend werd dat de Athletic Bilbao doelman Kepa Arrizabalaga voor maar liefst 80 miljoen euro naar Chelsea gaat. Daardoor kwam de weg vrij voor Courtois om voortijdig de Britse club te verlaten en richting Spanje te vertrekken.

Courtois is blij met de transfer aangezien hij op deze manier bij de huidige Champions League winnaar kan spelen en daarnaast terug kan naar de stad waar zijn kinderen wonen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.