Lichaam van 14-jarige Nederlandse jongen gevonden in Lerida

Lichaam van 14-jarige Nederlandse jongen gevonden in Lerida
Beeld: Generalitat de Catalunya

LERIDA – Reddingswerkers hebben deze vrijdag het levenloze lichaam gevonden van een 14-jarige Nederlandse jongen die met zijn ouders op vakantie was in de provincie Lerida. Donderdagavond begon men met de zoektocht naar de jongen die niet op de camping was nadat de ouders terugkwamen van een wandeling.

De brandweer en de speciale eenheid van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra hebben vrijdagmorgen na de hele nacht zoeken rond 9.30 uur in een ravijn in een moeilijk begaanbaar gebied in de natuur bij de gemeente Espot in de provincie Lerida het lichaam gevonden van de 14-jarige Nederlandse jongen.

De ouders deden donderdagavond melding van de verdwijning van de jongen nadat zij terugkwamen van een wandeltocht naar het Torrassa meer dichtbij het dorp Espot. De jongen wilde niet meegaan met de wandeling en bleef op de camping. 

De zoektocht naar de jongen begon donderdag rond 20.20 uur. Tot 4 uur ‘s nachts heeft men geprobeerd de jongen te vinden maar men moest tot het licht werd wachten om met een helikopter verder te zoeken. Deze trof uiteindelijk het levenloze lichaam aan.

Omdat de jongen in een moeilijk begaanbaar gebied gevonden werd moest er een speciale eenheid van de Mossos d’Esquadra aan te pas komen om het lichaam te bergen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.