Lichaam van 14-jarige Nederlandse jongen gevonden in Lerida

Lichaam van 14-jarige Nederlandse jongen gevonden in Lerida
Beeld: Generalitat de Catalunya

Lichaam van 14-jarige Nederlandse jongen gevonden in Lerida

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LERIDA – Reddingswerkers hebben deze vrijdag het levenloze lichaam gevonden van een 14-jarige Nederlandse jongen die met zijn ouders op vakantie was in de provincie Lerida. Donderdagavond begon men met de zoektocht naar de jongen die niet op de camping was nadat de ouders terugkwamen van een wandeling.

De brandweer en de speciale eenheid van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra hebben vrijdagmorgen na de hele nacht zoeken rond 9.30 uur in een ravijn in een moeilijk begaanbaar gebied in de natuur bij de gemeente Espot in de provincie Lerida het lichaam gevonden van de 14-jarige Nederlandse jongen.

De ouders deden donderdagavond melding van de verdwijning van de jongen nadat zij terugkwamen van een wandeltocht naar het Torrassa meer dichtbij het dorp Espot. De jongen wilde niet meegaan met de wandeling en bleef op de camping. 

De zoektocht naar de jongen begon donderdag rond 20.20 uur. Tot 4 uur ‘s nachts heeft men geprobeerd de jongen te vinden maar men moest tot het licht werd wachten om met een helikopter verder te zoeken. Deze trof uiteindelijk het levenloze lichaam aan.

Omdat de jongen in een moeilijk begaanbaar gebied gevonden werd moest er een speciale eenheid van de Mossos d’Esquadra aan te pas komen om het lichaam te bergen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.