skip to Main Content
Lichaam van 14-jarige Nederlandse jongen gevonden in Lerida
Generalitat de Catalunya

Lichaam van 14-jarige Nederlandse jongen gevonden in Lerida

LERIDA – Reddingswerkers hebben deze vrijdag het levenloze lichaam gevonden van een 14-jarige Nederlandse jongen die met zijn ouders op vakantie was in de provincie Lerida. Donderdagavond begon men met de zoektocht naar de jongen die niet op de camping was nadat de ouders terugkwamen van een wandeling.

De brandweer en de speciale eenheid van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra hebben vrijdagmorgen na de hele nacht zoeken rond 9.30 uur in een ravijn in een moeilijk begaanbaar gebied in de natuur bij de gemeente Espot in de provincie Lerida het lichaam gevonden van de 14-jarige Nederlandse jongen.

De ouders deden donderdagavond melding van de verdwijning van de jongen nadat zij terugkwamen van een wandeltocht naar het Torrassa meer dichtbij het dorp Espot. De jongen wilde niet meegaan met de wandeling en bleef op de camping. 

De zoektocht naar de jongen begon donderdag rond 20.20 uur. Tot 4 uur ‘s nachts heeft men geprobeerd de jongen te vinden maar men moest tot het licht werd wachten om met een helikopter verder te zoeken. Deze trof uiteindelijk het levenloze lichaam aan.

Omdat de jongen in een moeilijk begaanbaar gebied gevonden werd moest er een speciale eenheid van de Mossos d’Esquadra aan te pas komen om het lichaam te bergen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by