Nederlandse nepdiplomaat in Marbella aangehouden

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse nepdiplomaat in Marbella aangehouden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Policía Nacional heeft in Puerto Banus tijdens een routinecontrole een 40-jarige Nederlander aangehouden die niet alleen sinds juni internationaal gezocht wordt voor mishandeling en het uitzitten van een celstraf maar nu ook voor valsheid in geschrifte in Spanje. De man presenteerde zich tegenover de agenten als een persoon met diplomatieke onschendbaarheid. 

Op het moment dat de agenten van de Policía Nacional de man aanspraken in Puerto Banus en hem om zijn papieren vroeg, liet de Nederlander papieren zien waaruit moest blijken dat hij een diplomaat was van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

De politie had de 40-jarige Nederlander echter aangehouden omdat hij voldeed aan het signalement van een door de Nederlandse justitie internationaal gezochte persoon.

Bij zijn aanhouding verzette de man zich en liet hij op bedreigende manier een paspoort zien dat zouden moeten bewijzen dat hij een diplomaat met onschendbaarheid was van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

Na bestuderen van het document concludeerde de Spaanse politie dat het om een vals paspoort ging en er dus ook helemaal geen sprake was van diplomatieke onschendbaarheid. De man werd ter plaatse aangehouden en zal worden overgebracht naar de rechter in Madrid die daarna beslist wat hij doet met de Nederlander. 

Ga naar de inhoud