skip to Main Content
Nederlandse nepdiplomaat in Marbella aangehouden
Archieffoto

Nederlandse nepdiplomaat in Marbella aangehouden

MÁLAGA – De Policía Nacional heeft in Puerto Banus tijdens een routinecontrole een 40-jarige Nederlander aangehouden die niet alleen sinds juni internationaal gezocht wordt voor mishandeling en het uitzitten van een celstraf maar nu ook voor valsheid in geschrifte in Spanje. De man presenteerde zich tegenover de agenten als een persoon met diplomatieke onschendbaarheid. 

Op het moment dat de agenten van de Policía Nacional de man aanspraken in Puerto Banus en hem om zijn papieren vroeg, liet de Nederlander papieren zien waaruit moest blijken dat hij een diplomaat was van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

De politie had de 40-jarige Nederlander echter aangehouden omdat hij voldeed aan het signalement van een door de Nederlandse justitie internationaal gezochte persoon.

Bij zijn aanhouding verzette de man zich en liet hij op bedreigende manier een paspoort zien dat zouden moeten bewijzen dat hij een diplomaat met onschendbaarheid was van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

Na bestuderen van het document concludeerde de Spaanse politie dat het om een vals paspoort ging en er dus ook helemaal geen sprake was van diplomatieke onschendbaarheid. De man werd ter plaatse aangehouden en zal worden overgebracht naar de rechter in Madrid die daarna beslist wat hij doet met de Nederlander. 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Als ze deze “diplomaat” nu eens voor een karretje zouden spannen om op het heetst van de dag obese toeristen mee rond te rijden?😉😉😙😙

    1. Het wordt hoog tijd dat men de diplomatieke onschendbaarheid opheft. Hoeveel keer wordt dit niet gebruikt voor criminele activiteiten? Ook het niet betalen van boetes en het gewoon aan zijn laars lappen van locale wetgeving komen ze mee weg.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by