Nederlandse nepdiplomaat in Marbella aangehouden

Nederlandse nepdiplomaat in Marbella aangehouden
Beeld: Archieffoto

MÁLAGA – De Policía Nacional heeft in Puerto Banus tijdens een routinecontrole een 40-jarige Nederlander aangehouden die niet alleen sinds juni internationaal gezocht wordt voor mishandeling en het uitzitten van een celstraf maar nu ook voor valsheid in geschrifte in Spanje. De man presenteerde zich tegenover de agenten als een persoon met diplomatieke onschendbaarheid. 

Op het moment dat de agenten van de Policía Nacional de man aanspraken in Puerto Banus en hem om zijn papieren vroeg, liet de Nederlander papieren zien waaruit moest blijken dat hij een diplomaat was van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

De politie had de 40-jarige Nederlander echter aangehouden omdat hij voldeed aan het signalement van een door de Nederlandse justitie internationaal gezochte persoon.

Bij zijn aanhouding verzette de man zich en liet hij op bedreigende manier een paspoort zien dat zouden moeten bewijzen dat hij een diplomaat met onschendbaarheid was van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

Na bestuderen van het document concludeerde de Spaanse politie dat het om een vals paspoort ging en er dus ook helemaal geen sprake was van diplomatieke onschendbaarheid. De man werd ter plaatse aangehouden en zal worden overgebracht naar de rechter in Madrid die daarna beslist wat hij doet met de Nederlander. 

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Als ze deze “diplomaat” nu eens voor een karretje zouden spannen om op het heetst van de dag obese toeristen mee rond te rijden?????

Het wordt hoog tijd dat men de diplomatieke onschendbaarheid opheft. Hoeveel keer wordt dit niet gebruikt voor criminele activiteiten? Ook het niet betalen van boetes en het gewoon aan zijn laars lappen van locale wetgeving komen ze mee weg.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.