Nederlandse nepdiplomaat in Marbella aangehouden

Nederlandse nepdiplomaat in Marbella aangehouden
Beeld: Archieffoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De Policía Nacional heeft in Puerto Banus tijdens een routinecontrole een 40-jarige Nederlander aangehouden die niet alleen sinds juni internationaal gezocht wordt voor mishandeling en het uitzitten van een celstraf maar nu ook voor valsheid in geschrifte in Spanje. De man presenteerde zich tegenover de agenten als een persoon met diplomatieke onschendbaarheid. 

Op het moment dat de agenten van de Policía Nacional de man aanspraken in Puerto Banus en hem om zijn papieren vroeg, liet de Nederlander papieren zien waaruit moest blijken dat hij een diplomaat was van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

De politie had de 40-jarige Nederlander echter aangehouden omdat hij voldeed aan het signalement van een door de Nederlandse justitie internationaal gezochte persoon.

Bij zijn aanhouding verzette de man zich en liet hij op bedreigende manier een paspoort zien dat zouden moeten bewijzen dat hij een diplomaat met onschendbaarheid was van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 

Na bestuderen van het document concludeerde de Spaanse politie dat het om een vals paspoort ging en er dus ook helemaal geen sprake was van diplomatieke onschendbaarheid. De man werd ter plaatse aangehouden en zal worden overgebracht naar de rechter in Madrid die daarna beslist wat hij doet met de Nederlander. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.