Paard valt vanwege hitte flauw in Sevilla waarna eigenaar op haar rug klimt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Paard valt vanwege hitte flauw in Sevilla
Beeld: Screenshot video YouTube

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Er is veel verontwaardiging in Sevilla en op de sociale media wat betreft de eigenaar van een paard dat vanwege de hitte en vermoeidheid flauw viel in de Andalusische hoofdstad. De merrie kon de hitte en vermoeidheid na een dag hard werken niet meer aan en zakte in elkaar op straat. Samen met anderen wist de eigenaar het paard weer op zijn poten/benen te krijgen waarna hij op haar rug klom, dit tot grote verontwaardiging van omstanders.

Een paard die een koets waarmee toeristen worden rondgereden in Sevilla trekt, is op donderdag in elkaar gezakt waarbij de merrie blijkbaar hard met haar hoofd op straat terecht kwam. In plaats van het dier rust en verzorging te geven besloot de ‘eigenaar’ samen met anderen het paard weer overeind te zetten zodat hij verder kon rijden.

De manier waarop hij dit deed werd niet gewaardeerd door de omstanders waarop de man schreeuwde ‘esto no es un circo’ ofwel dit is geen circus. Toen de gemoederen oplaaiden en er steeds meer omstanders waren die de man op zijn houding aanspraken besloot de man doodleuk op de rug van het net flauwgevallen en oververmoeide paard te gaan zitten.

Na deze actie werden de sociale media overspoeld met klachten en vragen aan de gemeente of hier wat aan gedaan wordt. Feit is dat er veel paard en wagens zijn in Sevilla en dat deze, ondanks de vaak hoge temperaturen, gewoon 10 tot 12 uur moeten werken. De gemeente Sevilla heeft geen regels wat betreft de paarden en de hitte, iets wat wel geregeld is in andere steden zoals Barcelona en Palma de Mallorca.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.