Paard valt vanwege hitte flauw in Sevilla waarna eigenaar op haar rug klimt

Paard valt vanwege hitte flauw in Sevilla
Beeld: Screenshot video YouTube

SEVILLA – Er is veel verontwaardiging in Sevilla en op de sociale media wat betreft de eigenaar van een paard dat vanwege de hitte en vermoeidheid flauw viel in de Andalusische hoofdstad. De merrie kon de hitte en vermoeidheid na een dag hard werken niet meer aan en zakte in elkaar op straat. Samen met anderen wist de eigenaar het paard weer op zijn poten/benen te krijgen waarna hij op haar rug klom, dit tot grote verontwaardiging van omstanders.

Een paard die een koets waarmee toeristen worden rondgereden in Sevilla trekt, is op donderdag in elkaar gezakt waarbij de merrie blijkbaar hard met haar hoofd op straat terecht kwam. In plaats van het dier rust en verzorging te geven besloot de ‘eigenaar’ samen met anderen het paard weer overeind te zetten zodat hij verder kon rijden.

De manier waarop hij dit deed werd niet gewaardeerd door de omstanders waarop de man schreeuwde ‘esto no es un circo’ ofwel dit is geen circus. Toen de gemoederen oplaaiden en er steeds meer omstanders waren die de man op zijn houding aanspraken besloot de man doodleuk op de rug van het net flauwgevallen en oververmoeide paard te gaan zitten.

Na deze actie werden de sociale media overspoeld met klachten en vragen aan de gemeente of hier wat aan gedaan wordt. Feit is dat er veel paard en wagens zijn in Sevilla en dat deze, ondanks de vaak hoge temperaturen, gewoon 10 tot 12 uur moeten werken. De gemeente Sevilla heeft geen regels wat betreft de paarden en de hitte, iets wat wel geregeld is in andere steden zoals Barcelona en Palma de Mallorca.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
33 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Hola. Arme dieren, hoewel een paard wel wat kan verdragen moet het vooral kunnen drinken en eten! Is daar geen controle op ? Waarom houden ze daar geen siësta voor de paarden ! Schandalig !!!

Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen (Als je denkt dat je geen zonden hebt, dan ben je hoogmoedig en dit is dus ook weer een zonde).
Waarom wel deze empathie voor een paard, een aap, een leeuw en ga zo maar door, en niet bij een spin of een muis of andere insekten?, want ook in het kleine diertje zit leven en kun je gewoon vangen en terug zetten in zijn eigen habitat.

Zie maar uit, telkens je de deur uitgaat want je zou per ongeluk een mier o.d. kunnen doodtrappen

Beste Anoniem. Wat wat u ontegenzeglijk dom zeg. Geen schoolopleiding genoten? Maar wel als lafaard anoniem een reactie geven. Bah, de volgende keer als er een worm op straat ligt zal ik proberen hier overheen te stappen want het zou u zomaar kunnen zijn. Snap niet dat de redactie anonieme reacties plaatst

Wel Nelleke, nu heb je mijn naam. Stomweg vergeten in te vullen. Ik heb toevallig hogere studies gevolgd, in tegenstelling tot jij, anders zou je weten dat er ook nog zoiets als recht op privacy bestaat…ook het feit dat je mij hier vergelijkt met een worm verklaard veel ober jouw opleiding. Dus om dan maar verder te gaan in het taaltje dat jij kennelijk het best kent: tot de volgende LUL

Ger..
Met deze wel zéér ongepaste reactie geeft U overduidelijk te kennen wat voor een mentaliteit U hanteert..én..dat U als mens zijnde weinig empathie kan opbrengen naar dieronvriendelijke of zelfs mishandeling naar dieren toe!
Dit zegt véél over U als individu.
Met beleefde groeten.

Amen Ger

volledig eens met Sniet ¡¡¡¡ de toeristen moeten beter weten ,Zo een dieren beuls ,levend villen ¡¡¡

1 van de redenen waarom onder andere dit kloteland vermeden moet worden, onderontwikkeld volk met hun barbaarse en primitieve gebruiken ten kostte van weerloze dieren.
Dus achterlijke toeristjes, jullie weten wat jullie te doen staat, hopelijk dringt het tot jullie door wat jullie “leuke uitjes” teweegbrengt.
Deze spaanse vetklep is herkend en kan binnenkort bezoek verwachten, mag hij ook voor paardje spelen.

Nou Richard jij weet wel een heel volk/land over 1 kam te scheren. Weet je hoeveel Spanjaarden hiervan walgen?! Heel veel. Dat de overheid hier tekortschiet is duidelijk en dat de toeristen dit in stand houden ook. Maar laten we wel wezen, om heel Spanje voor het gemak schuldig te verklaren aan deze walgelijke vorm van dierenmishandeling, dat gaat te ver. Ik ken heel veel Spaanse vrijwilligers die hun vrije tijd en schamele inkomens besteden aan het opvangen en verzorgen van dieren. Die elke dag knokken voor dierenrechten. Je doet hen zwaar tekort. Op één front ben ik het met… Lees verder »

Wat doe je op deze site dan.
Ik vermaak me hier prima, aardige lui, lekker veel feestjes, wordt niet kaal geplukt zoals in Nederland. Veel beter eten hmmmm. Blijf jij maar in je klotelandje waar je elke dag door de overheid genomen word.
X-jes Señor Jan

Als alle toeristen het verstand hadden deze achterlijke tripjes te negeren zou deze handel vlug stoppen

Als ik 42 jaar geleden had beseft wat er allemaal aan dierenleed werd aangedaan had ik nooit met een aap, Leeuw, op de foto gegaan. Ook had ik de dromedarissen/ kamelen rit niet gedaan, en met de Ezeltjes op de rug meegereden .
En ik heb mij ook schuldig gemaakt om met paard en koetsje te laten rijden.
Als ik toen wist wat voor dierenleed hier achter zat had ik het nooit gedaan.
Ik was indertijd een jaar of 13/ 14 en wist hier toen niets van af.
IK DOE DIT NOOIT MEER OF IETS ANDERS WAAR DIEREN VOOR GEBRUIKT WORDEN!!!!

Irene, ik ben het voor 100% met je eens. Ik walg van de manier hoe de spanjaarden met die arme dieren omgaan.
Ook walg ik v d toeristen die zich in deze hitte laten rondrijden door die uitgeputte dieren, en of dat nu stieren zijn die zo lijden, of ezeltjes of paarden, of welk dier dan ook, de dierenrechten organisatie van Spanje moet hier paal en perk aan stellen en deze eigenaars gevangenisstraf geven en een flinke geldboete. ????

Deze man in de vlakke zon (naakt) zonder drinken vastbinden laat hem maar braden en daarna moet hij zakken van 75 kg dragen over een afstand van min 5 km

Als het nou een stier was o.k., maar een paard ? Nee, schandalig!

Sjeraar, waarom een stier wel??? Geen enkel dier zou onnodig pijn moeten lijden en zeker stieren lijden dus juist wél onnodig pijn. Dat zou eens afgelopen moeten zijn…..!!!

Wie ben je, paard of welk dier dan ook, dient ons respect

Sjeraar, wat ben jij voor een engerd. Een stier wel? Vreselijke prietpraat….

Het valt me altijd op hoeveel toeristen met obesitas, gebruik maken van zo’n koetsje of zich op de rug van een ezeltje laten hijsen. Er hoeft helemaal geen wet te komen om dit te stoppen, er zijn gewoon te weinig mensen met fatsoen in hun lijf.

Er is maar een manier om dit te stoppen: niet meer instappen. Ook niet s ochtends of s avonds. Gewoon niet meer doen !
Hopelijk wordt deze engerd passend gestraft!

Ik ben tegen elke vorm van dieren mishandeling ik roep de spaanse rechters op om passende maatregelen te nemen tegen deze vorm van dieren mishandeling
Ik hoop dat de gardia civil in die omgeving zijn die deze man aan pakken hij moet bekend zijn in die regio

Dit moet gewoon stoppen, en wel vandaag.

Verschrikkelijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Zo iemand verdient het niet om een dier te hebben. Wat een naar firguur ?.

dit is echt schandalig. paarden lopen de hele dag te zwoegen en mogen blij zijn met een beetje schaduw. nergens water voor ze, en de rust bestaat uit wachten op de volgende tour. deze paarden verdienen zoveel beter dan dit. ze werken dag na dag in de brandende zon voor je, en vervolgens behandel je ze zo? schaam je

Vreselijk om te lezen. Daar word ik naar van. Arm dier.

Schandalig, snap niet waarom de toerist gebruik maken van een rijtuig tijdens de heetste tijd. De spanjaarden houde toch ook siesta.

Wij zijn de afgelopen twee weken in Sevilla op vakantie geweest. De paarden moesten inderdaad aan de lopende band op het heetst van de dag de toeristen rondrijden. De Spanjaarden zelf zijn in de middag nergens te bekennen maar de toeristen, net zo goed als wijzelf: lopen te puffen door de zeer warme straten van Sevilla. De paarden zie je niet drinken. De toeristen lopen met grote flessen water en hoedjes op tegen de felle zon. De paarden worden als ze geluk hebben onder een klein boompje geparkeerd. Maar als een toerist rondgereden wil worden dan staan er een rij… Lees verder »

precies dit.

Onvoorstelbaar dat men met paarden (en ook de ezels in o.a. Mijas) zo mag blijven omgaan. Waar zijn de activisten die zo anti stierengevechten zijn en het voor elkaar hebben gekregen dat die op veel plaatsen niet meer mogelijk zijn.

Irene, ik ben het voor 100% met je eens. Ik walg van de manier hoe de spanjaarden met die arme dieren omgaan.
Ook walg ik v d toeristen die zich in deze hitte laten rondrijden door die uitgeputte dieren, en of dat nu stieren zijn die zo lijden, of ezeltjes of paarden, of welk dier dan ook, de dierenrechten organisatie van Spanje moet hier paal en perk aan stellen en deze eigenaars gevangenisstraf geven en een flinke geldboete. ????

“De paarden moesten inderdaad aan de lopende band op het heetst van de dag toeristen rondrijden”
En waarom??? Omdat toeristen “aan de lopende band op het heetst van de dag” zo nodig in zo’n koetsje willen/gaan zitten. DAT moeten ze niet (meer) willen en hun verstand gebruiken om te weten dat ze dan aan dierenmishandeling meewerken. STOP DIE ONZIN en stap in de hiphop bus of zo iets.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.