Paard valt vanwege hitte flauw in Sevilla waarna eigenaar op haar rug klimt

Oeps ... foto ontbreekt!

Paard valt vanwege hitte flauw in Sevilla waarna eigenaar op haar rug klimt

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Er is veel verontwaardiging in Sevilla en op de sociale media wat betreft de eigenaar van een paard dat vanwege de hitte en vermoeidheid flauw viel in de Andalusische hoofdstad. De merrie kon de hitte en vermoeidheid na een dag hard werken niet meer aan en zakte in elkaar op straat. Samen met anderen wist de eigenaar het paard weer op zijn poten/benen te krijgen waarna hij op haar rug klom, dit tot grote verontwaardiging van omstanders.

Een paard die een koets waarmee toeristen worden rondgereden in Sevilla trekt, is op donderdag in elkaar gezakt waarbij de merrie blijkbaar hard met haar hoofd op straat terecht kwam. In plaats van het dier rust en verzorging te geven besloot de ‘eigenaar’ samen met anderen het paard weer overeind te zetten zodat hij verder kon rijden.

De manier waarop hij dit deed werd niet gewaardeerd door de omstanders waarop de man schreeuwde ‘esto no es un circo’ ofwel dit is geen circus. Toen de gemoederen oplaaiden en er steeds meer omstanders waren die de man op zijn houding aanspraken besloot de man doodleuk op de rug van het net flauwgevallen en oververmoeide paard te gaan zitten.

Na deze actie werden de sociale media overspoeld met klachten en vragen aan de gemeente of hier wat aan gedaan wordt. Feit is dat er veel paard en wagens zijn in Sevilla en dat deze, ondanks de vaak hoge temperaturen, gewoon 10 tot 12 uur moeten werken. De gemeente Sevilla heeft geen regels wat betreft de paarden en de hitte, iets wat wel geregeld is in andere steden zoals Barcelona en Palma de Mallorca.

Ga naar de inhoud