Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar 639

Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar 639
Beeld: Freepik (aangepast)

Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar 639

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De corona-crisis en de crisis in het nationale en internationale toerisme heeft ervoor gezorgd dat er op 1 augustus 2021 volgens de website Idealista.es 639 hotels te koop staan in Spanje. Op 1 augustus 2020 stonden er op deze website alleen al 490 hotels te koop waarmee het aantal te koop aangeboden hotels in 12 maanden tijd dus met 30 procent is gestegen in Spanje.

De meeste hotels die op de website Idealista.es te koop staan zijn te vinden in Andalusië met 135 hotels en Catalonië met 113 hotels gevolgd door de Balearen met 67 hotels, Castilië en León met 61 hotels, de Valencia regio met 57 hotels, de Canarische Eilanden met 47 hotels en Galicië met 44 hotels. 

In de Madrid regio staan 23 hotels te koop gevolgd door Aragón met 20 hotels, Castilla-La Mancha met 19, Asturië met 17, Cantabrië en Extremadura beiden met 13 en dan onderaan La Rioja en de Murcia regio met beiden 3 en Navarra en Baskenland met beiden 2 hotels in de verkoop. 

Het aantal te koop aangeboden hotels is in Andalusië in 12 maanden ook het meest gestegen met 45 hotels meer. Op de Canarische Eilanden is dat een stijging in een jaar tijd van 28 hotels, in de Valencia regio 24, Catalonië 19, Balearen 17 en Galicië met 17 hotels meer.

In zes autonome regio’s is het aantal te koop aangeboden hotels echter weer gedaald zoals in Castilië en León met een daling van 8 hotels gevolgd door Baskenland met 5 hotels minder, Murcia met 3 hotels minder en Aragón en Castilla-La Mancha met beiden 2 hotels minder in de verkoop.

Als Idealista kijkt naar de provincies (dus niet de autonome regio’s) dan is te zien dat er op 1 augustus 2021 op de Balearen (bestaande uit de eilanden Mallorca. Menorca, Ibiza en Formentera) 67 hotels te koop staan, in de provincie Barcelona 65 hotels, in de provincie Málaga 54 hotels, provincie Girona 40 hotels en in de provincie Granada 37 hotels.

In de provincie Las Palmas (bestaande uit de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, La Graciosa en Fuerteventura) staan 33 hotels te koop, in de provincie Alicante 29 hotels, in de Valencia regio 16 hotels en in de provincie Santa Cruz de Tenerife (bestaande uit de eilanden Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro) 14 hotels.

Ga naar de inhoud