Stier ontsnapt en verwondt twee ouderen maar wordt daarna overreden in Castilla-La Mancha

Stier ontsnapt en verwondt twee ouderen maar wordt daarna overreden in Castilla-La Mancha
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Stier ontsnapt en verwondt twee ouderen maar wordt daarna overreden in Castilla-La Mancha

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GUADALAJARA – In de gemeente Brihuega is het afgelopen weekend een stier ontsnapt uit een stierenarena waarna hij in zijn vlucht twee mannen van 64 en 73 jaar verwondde. Deze mannen moesten naar het ziekenhuis gebracht worden terwijl sommige inwoners in hun auto stapten en de stier met de personenwagens dusdanig aanreden dat de stier daarna overleed. 

Het voorval gebeurde zondagnacht rond 0.30 uur in de gemeente Brihuega in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha. Tijdens een ‘concurso de recortes’ waarbij deelnemers niet de stier verwonden maar allerlei bewegingen uithalen om de stier te ontwijken zoals over de stier springen, langs de stier te draaien etc. ontsnapte een stier uit de arena. 

Maar afgelopen weekend ging het fout toen bleek dat het hek niet goed gesloten was en de meer dan 500 kilo wegende stier uit de stierenarena kon ontsnappen. Eenmaal buiten de arena wist de gestresste stier twee mannen van 64 en 73 jaar omver te lopen. Beide mannen moesten naar het regionale ziekenhuis gebracht worden vanwege de verwondingen.

Men vraagt zich af wat er gebeurt is bij de arena, waarom was het hek niet gesloten of werd het express opengezet? Feit is dat na de ontsnapping van de stier verschillende inwoners in hun auto’s stapten om met de personenwagens te proberen de stier te ‘pakken’. Tijdens die achtervolging door de straten van Brihuega werd de stier meerdere keren hard geraakt, net zolang totdat het beest overleed.

Maar de praktijk van een stier met auto’s volgen schijnt helemaal niet zo vreemd te zijn in de regio. Vroeger was dat zelfs een activiteit waarbij inwoners oude auto’s kochten die ze alleen gebruiken om stieren te achtervolgen en doden. De politie heeft nu inmiddels de bestuurder van de auto die de stier doodde achterhaald maar nog niet gearresteerd.

De festiviteiten met stieren zorgen regelmatig voor conflicten in deze buurt van Guadalajara. Zo worden er mensen bedreigd, worden dingen vernield en dat alles in relatie tot de festiviteiten met ‘toros’. Het ‘Plataforma ‘Guadalajara Antitaurina’ heeft ook al meerdere keren geklaagd want er is ondanks de corona-maatregelen te veel publiek aanwezig, er zitten kleine kinderen tussen het publiek en men zit zonder mondkapjes op de tribunes, iets wat volgens de regels niet is toegestaan.

Ga naar de inhoud