Stier ontsnapt en verwondt twee ouderen maar wordt daarna overreden in Castilla-La Mancha

Stier ontsnapt en verwondt twee ouderen maar wordt daarna overreden in Castilla-La Mancha
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Stier ontsnapt en verwondt twee ouderen maar wordt daarna overreden in Castilla-La Mancha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GUADALAJARA – In de gemeente Brihuega is het afgelopen weekend een stier ontsnapt uit een stierenarena waarna hij in zijn vlucht twee mannen van 64 en 73 jaar verwondde. Deze mannen moesten naar het ziekenhuis gebracht worden terwijl sommige inwoners in hun auto stapten en de stier met de personenwagens dusdanig aanreden dat de stier daarna overleed. 

Het voorval gebeurde zondagnacht rond 0.30 uur in de gemeente Brihuega in de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha. Tijdens een ‘concurso de recortes’ waarbij deelnemers niet de stier verwonden maar allerlei bewegingen uithalen om de stier te ontwijken zoals over de stier springen, langs de stier te draaien etc. ontsnapte een stier uit de arena. 

Maar afgelopen weekend ging het fout toen bleek dat het hek niet goed gesloten was en de meer dan 500 kilo wegende stier uit de stierenarena kon ontsnappen. Eenmaal buiten de arena wist de gestresste stier twee mannen van 64 en 73 jaar omver te lopen. Beide mannen moesten naar het regionale ziekenhuis gebracht worden vanwege de verwondingen.

Men vraagt zich af wat er gebeurt is bij de arena, waarom was het hek niet gesloten of werd het express opengezet? Feit is dat na de ontsnapping van de stier verschillende inwoners in hun auto’s stapten om met de personenwagens te proberen de stier te ‘pakken’. Tijdens die achtervolging door de straten van Brihuega werd de stier meerdere keren hard geraakt, net zolang totdat het beest overleed.

Maar de praktijk van een stier met auto’s volgen schijnt helemaal niet zo vreemd te zijn in de regio. Vroeger was dat zelfs een activiteit waarbij inwoners oude auto’s kochten die ze alleen gebruiken om stieren te achtervolgen en doden. De politie heeft nu inmiddels de bestuurder van de auto die de stier doodde achterhaald maar nog niet gearresteerd.

De festiviteiten met stieren zorgen regelmatig voor conflicten in deze buurt van Guadalajara. Zo worden er mensen bedreigd, worden dingen vernield en dat alles in relatie tot de festiviteiten met ‘toros’. Het ‘Plataforma ‘Guadalajara Antitaurina’ heeft ook al meerdere keren geklaagd want er is ondanks de corona-maatregelen te veel publiek aanwezig, er zitten kleine kinderen tussen het publiek en men zit zonder mondkapjes op de tribunes, iets wat volgens de regels niet is toegestaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.