Search
menu
Search

Vraag naar vakantie koopwoningen toegenomen met 50 procent aan de Costa Brava

Vraag naar vakantie koopwoningen toegenomen met 50 procent aan de Costa Brava
Beeld: Freepik

Vraag naar vakantie koopwoningen toegenomen met 50 procent aan de Costa Brava

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – In de regionale Catalaanse krant La Vanguardia is zondag een artikel geplaatst over de stijging van de vraag naar vakantie koopwoningen. Dat artikel begint met het verhaal van een Nederlands stel dat via een makelaar een woning zoekt om lange tijd te verblijven, aan werken op afstand te doen en als woning wanneer ze gepensioneerd zijn. Maar deze Nederlanders zijn niet de enige die op woningjacht zijn want de vraag is met 50 procent gestegen aan de Costa Brava.

Volgens La Vanguardia zijn het met name woningzoekers uit de provincie Barcelona en uit het buitenland die op zoek zijn naar een vakantiewoning aan de Costa Brava. Tussen begin januari en eind mei is de verkoop van woningen met 28 procent gestegen naar 4.482 verkochte woningen. In diezelfde periode in 2020 waren dat nog 3.771 (-22 procent) woningen terwijl dit 4.837 woningen waren in 2019, voor de corona-pandemie dus. De vraag naar woningen steeg echter met meer dan 50 procent.

Het merendeel van de woningkopers komt uit Spanje zelf maar aan de Costa Brava is 30-35 procent van de woningen verkocht aan buitenlanders. In de provincie Girona is dat percentage 21,9 procent en in heel Catalonië is het percentage buitenlandse woningkopers 10,2 procent.

De makelaars aan de Costa Brava en in de provincie Girona draaien overuren en kunnen de vraag bijna niet aan. Wat betreft buitenlandse woningzoekers wordt gesproken over klanten uit Frankrijk, Duitsland, Nederland en België. De Spaanse woningzoekers aan de Costa Brava en provincie Girona komen hoofdzakelijk uit de provincie Barcelona.

Ga naar de inhoud