Vraag naar vakantie koopwoningen toegenomen met 50 procent aan de Costa Brava

Vraag naar vakantie koopwoningen toegenomen met 50 procent aan de Costa Brava
Beeld: Freepik

Vraag naar vakantie koopwoningen toegenomen met 50 procent aan de Costa Brava

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GIRONA – In de regionale Catalaanse krant La Vanguardia is zondag een artikel geplaatst over de stijging van de vraag naar vakantie koopwoningen. Dat artikel begint met het verhaal van een Nederlands stel dat via een makelaar een woning zoekt om lange tijd te verblijven, aan werken op afstand te doen en als woning wanneer ze gepensioneerd zijn. Maar deze Nederlanders zijn niet de enige die op woningjacht zijn want de vraag is met 50 procent gestegen aan de Costa Brava.

Volgens La Vanguardia zijn het met name woningzoekers uit de provincie Barcelona en uit het buitenland die op zoek zijn naar een vakantiewoning aan de Costa Brava. Tussen begin januari en eind mei is de verkoop van woningen met 28 procent gestegen naar 4.482 verkochte woningen. In diezelfde periode in 2020 waren dat nog 3.771 (-22 procent) woningen terwijl dit 4.837 woningen waren in 2019, voor de corona-pandemie dus. De vraag naar woningen steeg echter met meer dan 50 procent.

Het merendeel van de woningkopers komt uit Spanje zelf maar aan de Costa Brava is 30-35 procent van de woningen verkocht aan buitenlanders. In de provincie Girona is dat percentage 21,9 procent en in heel Catalonië is het percentage buitenlandse woningkopers 10,2 procent.

De makelaars aan de Costa Brava en in de provincie Girona draaien overuren en kunnen de vraag bijna niet aan. Wat betreft buitenlandse woningzoekers wordt gesproken over klanten uit Frankrijk, Duitsland, Nederland en België. De Spaanse woningzoekers aan de Costa Brava en provincie Girona komen hoofdzakelijk uit de provincie Barcelona.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.