Search
menu
Search

In België zijn vier op Mallorca gestolen olieverfschilderijen teruggevonden

In België zijn vier op Mallorca gestolen olieverfschilderijen teruggevonden
Beeld: Ministerio del Interior / web

In België zijn vier op Mallorca gestolen olieverfschilderijen teruggevonden

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In een samenwerking tussen de Spaanse Nationale Politie, de Binnenlandse Attaché in België en de Inspectie van het Belgische Ministerie van Economie, zijn vier in Spanje gestolen olieverfschilderijen teruggevonden in België. De schilderijen werden door diverse personen gestolen in een galerij in Palma, de hoofdstad van het Baleareneiland Mallorca.

Deze schilderijen, met een totale waarde van 31.000 euro en gemaakt door kunstenaars als José Cheetham, Marc Badia, Dimitros Tade en Fabio Finamore, waren deel van een collectie die door een individu werd tentoongesteld in een galerij in Palma (Mallorca) en werden illegaal meegenomen door diverse individuen.

Spaanse speurders wisten in een uitgebreid internationaal onderzoek de mogelijke daders van het incident te identificeren. Dankzij de hulp van de Binnenlandse Attaché in België en de samenwerking met de Inspectie van het Belgische Ministerie van Economie, zijn ze uiteindelijk opgespoord in België.

Dankzij de snelle reactie van alle onderzoekseenheden in Spanje en België, kon men achterhalen waar de kunstwerken verborgen waren. Bij een daaropvolgende huiszoeking werden vier van de zeven aangegeven werken meteen in beslag genomen. De mogelijke daders en het bedrijf vanuit waar zij opereerden in Brussel, zijn aangeklaagd. De Belgische justitie heeft bepaald dat de olieverfschilderijen aan de eigenaar in Spanje moeten worden teruggegeven.

  • schilderij2
  • schilderij1
Ga naar de inhoud