Search
menu
Search

Man ontwaakt uit zijn ‘dood’ tijdens forensisch onderzoek in Valencia

Man ontwaakt uit zijn ‘dood’ tijdens forensisch onderzoek in Valencia
Beeld: via canva.com

Man ontwaakt uit zijn ‘dood’ tijdens forensisch onderzoek in Valencia

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een bijzonder einde met een behoorlijke schok voor de zogenaamde “overledene” en iedereen van de juridische commissie. Een man uit Valencia, eerder als dood beschouwd, kwam opeens weer tot leven, tot grote verbazing van alle aanwezigen. Dat gebeurde vlak voordat de forensisch arts de man mee wilde nemen om verder te onderzoeken op de autopsietafel.

Dit gebeurde afgelopen vrijdagavond in het centrum van de stad Valencia. Een buurman, bezorgd omdat hij al dagen niets van de man in kwestie had vernomen, belde een noodnummer. Uit bezorgdheid dat er mogelijk iets met hem gebeurd was, lichtte hij de autoriteiten in. Het komt helaas vaker voor dat mensen in volledige isolatie overlijden. Daarom rukten brandweerlieden uit om het huis binnen te gaan, ondersteund door de politie en ambulancepersoneel.

Toen ze de buurman bewusteloos aantroffen, riepen ze volgens protocol de juridische commissie op. Uiteraard was hierbij ook een forensisch arts aanwezig om het overlijden vast te stellen. Het plan was om vervolgens het lichaam naar het Instituut voor Forensische Geneeskunde (IML) te vervoeren voor een autopsie.

Toen men eenmaal in het huis was en de forensisch arts zijn taak uitvoerde, begon de ‘overleden’ man opeens tekenen van leven te tonen. Dit zorgde voor een grote schok onder de aanwezigen die ervan overtuigd waren dat hij al was overleden. De man werd daarna medisch onderzocht en meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Gelukkig werd er bij deze man geen autopsie uitgevoerd, maar in het afgelopen jaar heeft de afdeling Forensische Pathologie van het ‘Instituto de Medicina Legal’ (IML) in Valencia in totaal 1.775 autopsies verricht. Van deze gevallen betroffen 890 een natuurlijk overlijden, 413 een ongeluk, 214 zelfmoord, 18 moord, 218 waren nog in onderzoek, 15 gevallen waren onbepaald en in zeven gevallen ging het om botresten. Het is niet bekend hoeveel vermeende overledenen uit hun dood zijn ontwaakt.

Ga naar de inhoud