Spaanse weerdienst verlengt de huidige hittegolf met twee dagen tot en met zondag

Spaanse weerdienst verlengt de huidige hittegolf met twee dagen tot en met zondag
Beeld: via 123rf

Spaanse weerdienst verlengt de huidige hittegolf met twee dagen tot en met zondag

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is op veel plaatsen in Spanje zweten geblazen en de airconditionings en ventilatoren draaien overuren terwijl veel toeristen verkoeling zoeken in de Middellandse Zee, het zwembad of met een glas Sangría of koud biertje bij de chiringuito op het strand. De Spaanse weerdienst heeft echter de huidige hittegolf met twee dagen verlengt, wat betekent dat deze niet vrijdag maar pas op zondag zal eindigen. 

Terwijl er temperaturen voorspeld zijn van 47 graden of meer waarbij de weerexperts denken dat de komende dagen het hitterecord (47,4 graden) verbroken kan worden, is de hoogst gemeten temperatuur op woensdag 9 augustus 44,5 graden in de provincie Sevilla en 44,1 graden bij het vliegveld van Granada.

Woensdag blijft volgens de Spaanse weerdienst AEMET de warmste of heetste dag tijdens deze ‘ola de calor’, alweer de derde deze zomer, maar de lengte van deze hittegolf is met twee dagen verlengd. Volgens AEMET eindigt deze nu niet op vrijdag, maar pas op zondag. 

Ook op donderdag en vrijdag zal het nog zeer warm zijn waarna de hitte geleidelijk zal afnemen op het Spaanse vasteland en de Balearen, behalve op de Canarische Eilanden waar men, naast de Calima zandstorm, ook te maken heeft met 38 tot 40 graden op zaterdag en minimum temperaturen van 25 tot 30 graden ‘s nachts.

Ga naar de inhoud