Search
menu
Search

Thuisbezorgen bij Mercadona is voor het eerst in 20 jaar tijd duurder geworden

Thuisbezorgen bij Mercadona is voor het eerst in 20 jaar tijd duurder geworden
Beeld: via Mercadona.es

Thuisbezorgen bij Mercadona is voor het eerst in 20 jaar tijd duurder geworden

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Je doet je boodschappen in de supermarkt, vult je winkelwagen en kiest voor thuisbezorging. De bezorgdienst van Mercadona is ideaal voor wie niet wil sjouwen, maar de Spaanse supermarktketen heeft nu besloten enkele wijzigingen aan te brengen, waaronder voor het eerst in 20 jaar tijd een prijsverhoging.

Als reactie op de algehele prijsverhogingen heeft Mercadona besloten de kosten voor haar bezorgservice te verhogen. Het bedrijf legt uit dat de prijs voor deze dienst de afgelopen 20 jaar ongewijzigd is gebleven, maar vanwege toenemende kosten, met name op het gebied van energie, transport en personeel, was een prijsverhoging nu noodzakelijk om de servicekosten te dekken.

Mercadona biedt een bezorgservice rechtstreeks vanuit hun winkels, beginnend bij 4,21 euro, maar de standaardprijs is 6,50 euro. Maar zoals aangegeven op hun website, variëren de uiteindelijke bezorgkosten per regio. Deze service wordt niet door alle winkels aangeboden en er geldt gewoonlijk een limiet van 10 kilometer vanaf de winkel naar de klant.

Het is opvallend dat bezorgen vanuit de winkel goedkoper is dan bestellen via hun website. Een bestelling rechtstreeks vanaf de Mercadona website kost 7,21 euro, met een minimum bestelwaarde van 50 euro. Aan de ene kant is dat ook logisch want het personeel van de supermarkt moet de boodschappen verzamelen, en niet de klant als deze door de winkel loopt.

Ga naar de inhoud