Wat willen kinderen in Spanje worden als ze ouder zijn?

Wat willen kinderen in Spanje worden als ze ouder zijn?
Beeld: via 123rf

Wat willen kinderen in Spanje worden als ze ouder zijn?

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In een onderzoek van Adecco is gekeken naar de vraag aan kinderen over wat zij willen worden als ze ouder zijn. Daarbij is een onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes die met sommige beroepen overeenkomen, maar dan in een andere rangorde. De Adecco studie vond plaats met de deelname van 1.100 kinderen in de leeftijd tussen 4 en 16 jaar aan wie de vraag werd gesteld ¿Qué quieres ser de mayor?

Conclusie is dat jongens graag voetballer, politieagent en leraar willen zijn terwijl meisjes liever kiezen voor lerares, dierenarts en politieagente. Maar er zijn meer beroepen die de kinderen wel leuk vinden en wat ze later als ze oud zijn willen gaan doen.

Wanneer kinderen wordt gevraagd wie ze later als baas zouden willen, kiezen zowel jongens (13%) als meisjes (21%) voor een vriend of vriendin. Sterren uit de voetbal- en muziekwereld zijn echter ook populair. 32% van de jongens zou graag iemand als Cristiano Ronaldo of Leo Messi als baas willen, terwijl 16% van de meisjes muzikale beroemdheden zoals Karol G of de Spaanse zangeres Aitana kiezen.

Alle ondervraagde kinderen zijn het erover eens dat ze graag een enorm bedrag zouden willen verdienen, een wens die meer dan de helft van alle kinderen deelt. Daarnaast zou 17% tevreden zijn met een maandsalaris tussen de 1.000 en 2.000 euro, terwijl 14% graag een miljoen euro per maand zou willen verdienen. Opmerkelijk is dat 8% al tevreden zou zijn met een salaris van minder dan 500 euro per maand.

Ga naar de inhoud