Mercadona begint met verkoop vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden

Campinggasten Salou en Cambrils kunnen naar nieuwe Mercadona
Beeld: SpanjeVandaag

Mercadona begint met verkoop vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is begonnen met de verkoop van vers klaargemaakte kant-en-klaar maaltijden. Voorlopig gaat het om een proefperiode in de supermarkt die de keten heeft in de gemeente Burjassot in de provincie Valencia maar als het aanslaat zullen de maaltijden binnenkort bij alle ruim 1.600 winkels te vinden zijn.

Naar aanleiding van de wens van veel Mercadona klanten heeft de supermarktketen besloten om in het assortiment in de toekomst vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden om mee te nemen (comida recién hecha para llevar) aan te gaan bieden. Op dit moment hebben de supermarkten al diverse magnetronmaaltijden in het assortiment maar die staan in de koeling en zijn niet ter plaatse voorbereid. Ook biedt Mercadona in de meeste supermarkten sinds kort verse sushi aan.

Bij de laatste presentatie van de jaarcijfers van Mercadona verkondigde eigenaar Juan Roig al dat zijn supermarkten nu een 8 waard zijn maar om aan een 10 te komen dienen de winkels een goede internetwinkel te hebben (zijn ze mee bezig), gratis wifi aanbieden (zijn ze mee bezig), verse dranken aanbieden (sinaasappelsap persmachines zijn geplaatst) en moet er een assortiment zijn van verse kant-en-klaar maaltijden.

We hebben het in het laatste geval dan niet over voorverpakte maaltijden die in de koeling naast de gazpacho en vleeswaren te vinden zijn maar om maaltijden die in de eigen keuken in de supermarkt zijn klaargemaakt. Speciaal daarvoor heeft Mercadona in de proef supermarkt wat betreft deze maaltijden in Burjassot een keuken gebouwd en negen personeelsleden getraind om te koken en de maaltijden voor te bereiden en verkopen. Mercadona heeft één miljoen euro in het proefproject geïnvesteerd wat aangeeft dat ze het serieus nemen.

Voorlopig kunnen de kant-en-klaar maaltijden alleen nog gekocht worden in de Burjassot (Valencia) supermarkt en kunnen de “jefes” zoals de Valenciaanse keten haar klanten noemt bepalen of het een succes kan worden om daarna geleidelijk de vers bereide maaltijden in alle ruim 1.600 supermarkten te gaan aanbieden.

Het gaat in het geval de nieuwe kant-en-klaar maaltijden om o.a. paella, gehaktballetjes (albondigas), spare-ribs (costillas), aardappelomelet (tortilla de patatas) en pizza’s. Uiteraard komen daar in de toekomst meer maaltijden bij. Daarnaast is er een saladebar (zoals bij de Ikea restaurants) waar de klant een eigen salade kan samenstellen. Alle maaltijden worden geserveerd in bio afbreekbare verpakkingen waarbij er geen plastic wordt gebruikt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.