Mercadona begint met verkoop vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden

Campinggasten Salou en Cambrils kunnen naar nieuwe Mercadona
Beeld: SpanjeVandaag

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is begonnen met de verkoop van vers klaargemaakte kant-en-klaar maaltijden. Voorlopig gaat het om een proefperiode in de supermarkt die de keten heeft in de gemeente Burjassot in de provincie Valencia maar als het aanslaat zullen de maaltijden binnenkort bij alle ruim 1.600 winkels te vinden zijn.

Naar aanleiding van de wens van veel Mercadona klanten heeft de supermarktketen besloten om in het assortiment in de toekomst vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden om mee te nemen (comida recién hecha para llevar) aan te gaan bieden. Op dit moment hebben de supermarkten al diverse magnetronmaaltijden in het assortiment maar die staan in de koeling en zijn niet ter plaatse voorbereid. Ook biedt Mercadona in de meeste supermarkten sinds kort verse sushi aan.

Bij de laatste presentatie van de jaarcijfers van Mercadona verkondigde eigenaar Juan Roig al dat zijn supermarkten nu een 8 waard zijn maar om aan een 10 te komen dienen de winkels een goede internetwinkel te hebben (zijn ze mee bezig), gratis wifi aanbieden (zijn ze mee bezig), verse dranken aanbieden (sinaasappelsap persmachines zijn geplaatst) en moet er een assortiment zijn van verse kant-en-klaar maaltijden.

We hebben het in het laatste geval dan niet over voorverpakte maaltijden die in de koeling naast de gazpacho en vleeswaren te vinden zijn maar om maaltijden die in de eigen keuken in de supermarkt zijn klaargemaakt. Speciaal daarvoor heeft Mercadona in de proef supermarkt wat betreft deze maaltijden in Burjassot een keuken gebouwd en negen personeelsleden getraind om te koken en de maaltijden voor te bereiden en verkopen. Mercadona heeft één miljoen euro in het proefproject geïnvesteerd wat aangeeft dat ze het serieus nemen.

Voorlopig kunnen de kant-en-klaar maaltijden alleen nog gekocht worden in de Burjassot (Valencia) supermarkt en kunnen de “jefes” zoals de Valenciaanse keten haar klanten noemt bepalen of het een succes kan worden om daarna geleidelijk de vers bereide maaltijden in alle ruim 1.600 supermarkten te gaan aanbieden.

Het gaat in het geval de nieuwe kant-en-klaar maaltijden om o.a. paella, gehaktballetjes (albondigas), spare-ribs (costillas), aardappelomelet (tortilla de patatas) en pizza’s. Uiteraard komen daar in de toekomst meer maaltijden bij. Daarnaast is er een saladebar (zoals bij de Ikea restaurants) waar de klant een eigen salade kan samenstellen. Alle maaltijden worden geserveerd in bio afbreekbare verpakkingen waarbij er geen plastic wordt gebruikt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Mercadona is al mijn favoriete supermarkt, als er ook nog een online mogelijkheid komt scheelt me dat heel wat kilometers.

Die is er al!

Het zou alleen fijn zijn als die maaltijden van de nodige groentjes zijn voorzien, 2 ons per dag, weet je wel….. Pizza’s, gehaktballetjes en spareribs dat zijn niet de maaltijden waar ik blij van word.

ben het helemaal eens : verse groenten !!!!!

Ja, prima initiatief. Laat maar snel komen in de andere supermarkten.

Ik hoop dat de proefperiode slaagt, ik zou het wel handig vinden als ik daar een verse maaltijd kan kopen want we hebben niet elke dag de tijd om te koken. Ik weet dat de Carrefour het al heel lang doet maar dat is echt niet te eten de produkten zijn vaak overkookt en smaakloos en vooral erg duur. En ik geloof dat sinds kort de Dia dit ook doet bij ons in de buurt maar die hebben we nog niet getest.

Goed initiatief van Mercadona !
Ik zie niet dat je in je auto stapt om even bij de Carrefour een voorgekookte maaltijd voor vanavond te halen. (wel-of-niet-te eten: “aangebrand en niet gaar, bek dicht en vreten maar”…)
Dat is dus het grote voordeel van Mercadona, ze zijn gevestigd in de buurt en wellicht kan je daar zo naar toe lopen. (ik wel…)
En ik weet zeker dat Mercadona dat eten goed klaarmaakt voor redelijke prijzen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.