skip to Main Content
Mercadona begint met verkoop vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden
Valenciaplaza

Mercadona begint met verkoop vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Mercadona begint met verkoop vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden

Valenciaplaza

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is begonnen met de verkoop van vers klaargemaakte kant-en-klaar maaltijden. Voorlopig gaat het om een proefperiode in de supermarkt die de keten heeft in de gemeente Burjassot in de provincie Valencia maar als het aanslaat zullen de maaltijden binnenkort bij alle ruim 1.600 winkels te vinden zijn.

Naar aanleiding van de wens van veel Mercadona klanten heeft de supermarktketen besloten om in het assortiment in de toekomst vers gemaakte kant-en-klaar maaltijden om mee te nemen (comida recién hecha para llevar) aan te gaan bieden. Op dit moment hebben de supermarkten al diverse magnetronmaaltijden in het assortiment maar die staan in de koeling en zijn niet ter plaatse voorbereid. Ook biedt Mercadona in de meeste supermarkten sinds kort verse sushi aan.

Bij de laatste presentatie van de jaarcijfers van Mercadona verkondigde eigenaar Juan Roig al dat zijn supermarkten nu een 8 waard zijn maar om aan een 10 te komen dienen de winkels een goede internetwinkel te hebben (zijn ze mee bezig), gratis wifi aanbieden (zijn ze mee bezig), verse dranken aanbieden (sinaasappelsap persmachines zijn geplaatst) en moet er een assortiment zijn van verse kant-en-klaar maaltijden.

We hebben het in het laatste geval dan niet over voorverpakte maaltijden die in de koeling naast de gazpacho en vleeswaren te vinden zijn maar om maaltijden die in de eigen keuken in de supermarkt zijn klaargemaakt. Speciaal daarvoor heeft Mercadona in de proef supermarkt wat betreft deze maaltijden in Burjassot een keuken gebouwd en negen personeelsleden getraind om te koken en de maaltijden voor te bereiden en verkopen. Mercadona heeft één miljoen euro in het proefproject geïnvesteerd wat aangeeft dat ze het serieus nemen.

Voorlopig kunnen de kant-en-klaar maaltijden alleen nog gekocht worden in de Burjassot (Valencia) supermarkt en kunnen de “jefes” zoals de Valenciaanse keten haar klanten noemt bepalen of het een succes kan worden om daarna geleidelijk de vers bereide maaltijden in alle ruim 1.600 supermarkten te gaan aanbieden.

Het gaat in het geval de nieuwe kant-en-klaar maaltijden om o.a. paella, gehaktballetjes (albondigas), spare-ribs (costillas), aardappelomelet (tortilla de patatas) en pizza’s. Uiteraard komen daar in de toekomst meer maaltijden bij. Daarnaast is er een saladebar (zoals bij de Ikea restaurants) waar de klant een eigen salade kan samenstellen. Alle maaltijden worden geserveerd in bio afbreekbare verpakkingen waarbij er geen plastic wordt gebruikt.

Foto’s: Levante-emv.com & Valenciaplaza.com

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Mercadona is al mijn favoriete supermarkt, als er ook nog een online mogelijkheid komt scheelt me dat heel wat kilometers.

 2. Het zou alleen fijn zijn als die maaltijden van de nodige groentjes zijn voorzien, 2 ons per dag, weet je wel….. Pizza’s, gehaktballetjes en spareribs dat zijn niet de maaltijden waar ik blij van word.

 3. Ik hoop dat de proefperiode slaagt, ik zou het wel handig vinden als ik daar een verse maaltijd kan kopen want we hebben niet elke dag de tijd om te koken. Ik weet dat de Carrefour het al heel lang doet maar dat is echt niet te eten de produkten zijn vaak overkookt en smaakloos en vooral erg duur. En ik geloof dat sinds kort de Dia dit ook doet bij ons in de buurt maar die hebben we nog niet getest.

  1. Goed initiatief van Mercadona !
   Ik zie niet dat je in je auto stapt om even bij de Carrefour een voorgekookte maaltijd voor vanavond te halen. (wel-of-niet-te eten: “aangebrand en niet gaar, bek dicht en vreten maar”…)
   Dat is dus het grote voordeel van Mercadona, ze zijn gevestigd in de buurt en wellicht kan je daar zo naar toe lopen. (ik wel…)
   En ik weet zeker dat Mercadona dat eten goed klaarmaakt voor redelijke prijzen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by