9 september is ook in Spanje Werelddag voor elektrische voertuigen

9 september is ook in Spanje Werelddag voor elektrische voertuigen
Beeld: Canva

9 september is ook in Spanje Werelddag voor elektrische voertuigen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elk jaar op 9 september wordt sinds 2020 de Werelddag voor elektrische voertuigen gehouden om meer aandacht te geven aan de emissievrije vervoersalternatieven zoals de elektrische voertuigen. Ook in Spanje staat de sector stil bij dit heugelijke feit alleen is in Spanje nog niet zo heel veel feest te vieren. 

De ‘World Electric Vehicle Day’ is een dag waarop elk jaar op 9 september bijeenkomsten worden gehouden binnen Europa om aandacht te besteden aan de elektrische voertuigen. In Spanje staat men ook stil bij deze dag maar het aantal elektrische auto’s is ondanks de stijging in verkochte personenwagens nog steeds erg laag.

De afgelopen acht maanden is er een stijging waargenomen van 28% wat betreft elektrische auto’s maar deze vertegenwoordigen slechts 7,5% van alle voertuigen op de Spaanse wegen. In augustus steeg de verkoop van elektrische voertuigen met 11% ten opzichte van dezelfde maand in 2021 naar 4.682 voertuigen. In de eerste acht maanden van 2022 werden er 51.804 voertuigen verkocht. 

Tot eind augustus werden er wat betreft de volledig elektrische auto’s (BEV’s) 21.276 exemplaren verkocht. Als we kijken naar de PHEV’s (plug-in Hybride) voertuigen dan werden er 30.528 verkocht terwijl dit bij de HEV’s (hybride elektrisch) voertuigen 153.670 exemplaren gaat. Ter vergelijking, er werden tot en met augustus in Spanje 253.083 benzinevoertuigen en 176.636 dieselvoertuigen verkocht, aldus DEZE cijfers van ANFAC.

Om elk jaar op 9 september een feestje te vieren moet er nog veel gebeuren in Spanje. Als men wil dat er meer 100% elektrische auto’s worden verkocht dan moeten er veel laadpalen bij gaan komen.

Ga naar de inhoud