Eerste kattencafé van de Costa Dorada in Reus geopend

Eerste kattencafé van de Costa Dorada in Reus geopend
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Eerste kattencafé van de Costa Dorada in Reus geopend

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Niet de provinciale hoofdstad Tarragona maar de stad waar het vliegveld van de Costa Dorada is gelegen Reus heeft de primeur. Daar werd in het centrum in een oud bankfiliaal het eerste kattencafé van de Costa Dorada en provincie Tarragona geopend. Kattenliefhebbers kunnen hier een kopje koffie drinken in gezelschap van katten die vrij rondlopen en kroelen met de klanten.

‘El Racó del Gat’ is de naam van dit kattencafé in de stad Reus aan de Costa Dorada. Volgens de regionale krant gaat het om een ruimte waar je in gezelschap van katten iets kunt nuttigen. Alles draait bij het eerste kattencafé van de provincie Tarragona om katten en eigenlijk zijn de mensen die de ‘gatos’ komen bezoeken bijzaak.

Het hele lokaal is dusdanig ingedeeld dat katten zich op hun gemak voelen en niets kapot kunnen maken. Op dit moment wordt het kattencafé bewoond door de gastvrouwen Zuri, Roma, Coco, Espigól en Luna die dagelijks voor de ruit zitten te kijken naar de voorbijgangers in de Calle Jesus straat.

Volgens eigenaresse Patricia is het de bedoeling dat de mensen kunnen komen relaxen in het gezelschap van de katten die er natuurlijk alles aan doen om de klanten op hun gemak te stellen. Wie wil kan met de computer komen en een tijdje werken met de katten om zich heen maar je kunt ook rustig een boek lezen of even spelen met de katten.

Klanten mogen wel maar een bepaalde tijd in het kattencafé aanwezig zijn en er is een limiet aan klanten om de katten de ruimte te geven en niet te stressen dus vol is vol. De bedoeling is dat er ook workshops gegeven gaan worden zoals bijvoorbeeld voor mensen die een kat of poes willen adopteren maar eerst een tijdje aan hun toekomstige huisdier willen wennen. 

Het concept kattencafe komt uit Japan maar het is langzaam ook naar Europa gekomen. ‘El Racó del Gat’ is het eerste kattencafé van de hele provincie Tarragona en kan dus als een primeur gezien worden. Om gedurende 60 minuten tussen de katten te zitten moeten de klanten 10 euro per persoon betalen. Dat geld wordt gebruikt voor een drankje dat inclusief is en voor de katten zoals voor eten, kattenbakkorrels, speeltjes en medicijnen. Klanten kunnen ook lid worden voor 3 euro per maand en 3 euro extra als je de katten wilt komen bezoeken.

Ga naar de inhoud