Search
menu
Search

Dit zijn de meest voorkomende huisdieren in Spanje

Dit zijn de meest voorkomende huisdieren in Spanje
Beeld: via canva.com

Dit zijn de meest voorkomende huisdieren in Spanje

Er wordt de laatste tijd veel geschreven en gesproken over de nieuwe dierenwelzijnswet die op 29 september van kracht wordt in Spanje. Deze nieuwe wet met richtlijnen voor onder andere huisdieren, heeft vergaande gevolgen zoals cursussen, verzekeringen en andere verplichtingen die nog verder uitgewerkt moeten worden. De meeste nieuwe regels hebben betrekking op honden en katten, maar wat zijn eigenlijk de meest voorkomende huisdieren in Spanje?

Studies hebben aangetoond dat huisdieren de ‘cortisolspiegel’ (een hormoon dat verband houdt met stress) en de bloeddruk kunnen verlagen. Daarnaast kunnen dieren eenzaamheid verminderen, het gevoel van sociale steun vergroten en het humeur verbeteren, aldus het National Institutes of Health.

Ook in Spanje zijn huisdieren populair. In 2021 waren er meer dan 31 miljoen, waaronder honden, katten, vissen, reptielen, vogels en kleine zoogdieren. Honden en katten zijn de meest voorkomende soorten huisdieren in Spanje. Dit is in ieder geval de top zes meest voorkomende huisdieren in Spanje.

1. Honden

De hond is het populairste huisdier in Spanje. Er zijn er meer dan 9 miljoen, meer dan elk ander huisdier. Het aantal honden is de afgelopen twee jaar met 38% toegenomen, vooral door de pandemie.

2. Vissen

Het tweede meest voorkomende huisdier in de Spaanse huishoudens zijn vissen, in plaats van katten, zoals je zou verwachten. Er zijn meer dan 7,8 miljoen vissen in Spaanse huishoudens, wat hen de tweede plaats op deze ranglijst oplevert.

3. Katten

De derde meest voorkomende huisdieren in de Spaanse huishoudens zijn katten. Er zijn meer dan 5,8 miljoen katten in Spaanse huishoudens, maar ze staan ver achter de honden in populariteit.

4. Vogels

Vogels zijn niet de populairste huisdieren in Spanje, maar er zijn er wel veel in de Spaanse gezinnen. Er zijn meer dan 5 miljoen vogels in Spaanse huizen.

5. Kleine zoogdieren

Kleine zoogdieren zoals fretten, konijnen en knaagdieren zijn niet de populairste huisdieren in Spanje, maar ze zijn er wel in aanzienlijke aantallen. Er zijn meer dan 1,5 miljoen van deze dieren in Spaanse huizen.

6. Reptielen

Reptielen zijn de minst populaire huisdieren in Spanje, maar er zijn er nog steeds meer dan 1,4 miljoen. Dit zijn onder andere iguana’s, schildpadden, slangen, gekko’s en andere reptielen.

Ga naar de inhoud