Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (74)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (74)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (74)

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en soms ook video.

Door de drukke zomerwerkzaamheden in B&B Casa Rodriguillo heeft de winkel er de afgelopen twee maanden een beetje bij gehangen. We hadden genoeg aanloop van klanten en ook lekker wat verkocht, maar nieuwe spullen inkopen was er even niet bij. Ook de winkel leuk indelen en stofvrij houden is er bij ingeschoten. Nu we iets meer tijd over hebben, heeft Danielle samen met Aida en Jantine (van de familie Jelies) de hele winkel op zijn kop gezet. Lekker gepoetst en alles weer eens netjes ingedeeld. We zijn weer op pad geweest om spullen te scoren, dus staan er heel veel nieuwe items in de winkel. Het hebben van een B&B is vooral geld verdienen in de zomermaanden. Daarom is het heel fijn om de winkel naast onze B&B hebben. Hiermee hopen we ons inkomen te kunnen aanvullen tijdens het laagseizoen.

September is nu een weekje oud en het is nog steeds mooi weer. De temperaturen zijn wel wat gezakt, het is nu iets minder extreem warm. Dit geeft ons mooi de gelegenheid om tussendoor klusjes in huis en in de tuin te doen. Het huis is dan wel klaar, er blijft altijd nog wel wat te doen. In de tuin is Danielle bezig met het aanplanten van de diverse borders. Bomen, struiken en planten krijgen een eigen plekje en het wordt steeds een beetje gezelliger. Tussen de gasten door krijgt de veranda ook meer vorm en zijn we druk aan het uitzoeken wat voor een soort dakbedekking we hierop willen. Hiervoor hebben we nog wel even de tijd, want dit wordt waarschijnlijk pas in de winter gerealiseerd.

Een aantal blogs geleden schreven wij over het gedoe met onze auto’s. De gebreken waarvoor de Renault was afgekeurd zijn ondertussen gerepareerd, dus konden we afgelopen week richting het keuringsstation. De Peugeot was ondertussen ook aan de beurt om zijn keuring te krijgen, dus zijn we met beide auto’s naar Jumilla gegaan. Daar bevindt zich voor ons het dichtstbijzijnde keuringsstation. Eerst maar het goede nieuws; De Renault is goedgekeurd en kan weer voor een half weer de weg op!! Joepie, maar helaas is de Peugeot deze keer niet goedgekeurd. Dus eerst maar weer naar de garage om de gebreken te laten fixen. Deze keer hebben we iets langer de tijd om dit te laten doen, om precies te zijn tot 17 december.

Wil je eens bij ons overnachten? We kunnen de lezers van Spanje Vandaag een mooie korting aanbieden van maar liefst 15%. Gebruik code SPANJE2023 bij check-out op onze website www.casarodriguillo.com De kortingscode is nu al te gebruiken, maar wacht niet te lang want deze is te gebruiken tot eind september. Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud