skip to Main Content
Snelle trein naar Lissabon, Parador en toeristenbelasting in Madrid
Wikimedia

Snelle trein naar Lissabon, Parador en toeristenbelasting in Madrid

MADRID – Als het aan de vereniging van ondernemers ligt dan moet Madrid een hogesnelheids treinverbinding (AVE) krijgen met Lissabon, moet er een Parador in het centrum van de stad komen, moet Madrid weer een gooi doen naar de Olympische Spelen en moet er een toeristenbelasting komen. Op het laatste item na is de burgemeester van Madrid het eens met de ondernemers.

Burgemeester José Luis Martínez-Almeida van Madrid is het met de meeste punten van de Foro Empresarial de Madrid eens maar hij ziet niets in een toeristenbelasting in de Spaanse hoofdstad. 

Volgens de ondernemers kan een toeristenbelasting veel geld opleveren wat daarna gebruikt kan worden voor het toerisme in de stad. Bijna alle grote Europese steden hebben een toeristenbelasting en dus zouden in ieder geval buitenlanders die de stad bezoeken geen probleem hebben met een ‘tasa turística’.

Terwijl de burgemeester geen zin heeft in een toeristenbelasting, wil hij wel luisteren naar de andere voorstellen. Daaronder bevindt zich een snelle AVE treinverbinding tussen Madrid en Lissabon zodat de beide hoofdsteden van het Iberische Schiereiland via de trein verbonden zijn. 

Ook willen de ondernemers een Parador in het centrum van de stad. Die zou dan moeten komen in het oude gemeentekantoor aan de Plaza De la Villa. Dat zou een nieuwe impuls moeten geven aan het luxe toerisme.

Daarnaast wil men dat de gemeente opnieuw een gooi doet naar de Olympische Spelen. Volgens de burgemeester is de droom van een Olympische Spelen in Madrid nog steeds levendig maar dan moet er op politiek vlak nog veel gebeuren. De laatste keer dat Madrid kandidaat was voor de Olympische Spelen was voor 2020, iets dat nog niet gelukt is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. De AVE van Madrid naar Lissabon is feitelijk voor Spanje al in aanleg tot Badajóz. Alleen heeft Portugal door de crisis de stekker eruit getrokken. Ik zie dat ook voorlopig niet meer van de grond komen daar.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken