Snelle trein naar Lissabon, Parador en toeristenbelasting in Madrid

Snelle trein naar Lissabon, Parador en toeristenbelasting in Madrid
Beeld: Wikimedia

Snelle trein naar Lissabon, Parador en toeristenbelasting in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als het aan de vereniging van ondernemers ligt dan moet Madrid een hogesnelheids treinverbinding (AVE) krijgen met Lissabon, moet er een Parador in het centrum van de stad komen, moet Madrid weer een gooi doen naar de Olympische Spelen en moet er een toeristenbelasting komen. Op het laatste item na is de burgemeester van Madrid het eens met de ondernemers.

Burgemeester José Luis Martínez-Almeida van Madrid is het met de meeste punten van de Foro Empresarial de Madrid eens maar hij ziet niets in een toeristenbelasting in de Spaanse hoofdstad. 

Volgens de ondernemers kan een toeristenbelasting veel geld opleveren wat daarna gebruikt kan worden voor het toerisme in de stad. Bijna alle grote Europese steden hebben een toeristenbelasting en dus zouden in ieder geval buitenlanders die de stad bezoeken geen probleem hebben met een ’tasa turística’.

Terwijl de burgemeester geen zin heeft in een toeristenbelasting, wil hij wel luisteren naar de andere voorstellen. Daaronder bevindt zich een snelle AVE treinverbinding tussen Madrid en Lissabon zodat de beide hoofdsteden van het Iberische Schiereiland via de trein verbonden zijn. 

Ook willen de ondernemers een Parador in het centrum van de stad. Die zou dan moeten komen in het oude gemeentekantoor aan de Plaza De la Villa. Dat zou een nieuwe impuls moeten geven aan het luxe toerisme.

Daarnaast wil men dat de gemeente opnieuw een gooi doet naar de Olympische Spelen. Volgens de burgemeester is de droom van een Olympische Spelen in Madrid nog steeds levendig maar dan moet er op politiek vlak nog veel gebeuren. De laatste keer dat Madrid kandidaat was voor de Olympische Spelen was voor 2020, iets dat nog niet gelukt is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.