Catalaanse separatisten demonstreren tegen bezoek koning aan Barcelona

Europa Press
Beeld: Europa Press

Catalaanse separatisten demonstreren tegen bezoek koning aan Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Terwijl de drie voormalige Catalaanse regiopremiers Quim Torra, Carles Puigdemont en Artus Mas in het Franse Perpignan bijeen zijn gekomen om een beeld van eenheid uit te uitstralen, protesteren separatisten in Barcelona tegen het bezoek van koning Felipe VI aan de Catalaanse hoofdstad. Samen met de Spaanse premier Pedro Sánchez is de koning aanwezig bij de uitreiking van de premies tijdens de Barcelona New Economy Week.

Honderden separatisten hebben een menselijke keten gevormd vanaf de Pla de Palau richting het beeld van Columbus om aan de koning te laten zien dat hij niet welkom is in Catalonië. Tientallen politieagenten voorkomen dat de protestanten dichterbij de plaats waar de koning en de premier zijn kunnen komen.

De Catalaanse separatisten houden de anderhalve meter afstand door elkaar niet de hand te geven en dragen allemaal mondkapjes zoals de wet dat voorschrijft. De demonstratie en menselijke keten zijn een idee van o.a. het ANC en Omnium Cultural om tegen het bezoek van de koning te demonstreren want Catalonië heeft in de ogen van de separatistische beweging in Catalonië geen koning.

Bij de uitreiking van de premies van de Consorcio de la Zona Franca de Barcelona zijn ook geen vertegenwoordigers van de gemeente Barcelona zoals de burgemeester Ada Colau en vertegenwoordigers van de separatistische partijen in de Catalaanse regionale overheid aanwezig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.