Wandelpad met grootste hoogteverschil in gebruik genomen op Tenerife

YouTube
Beeld: YouTube

Wandelpad met grootste hoogteverschil in gebruik genomen op Tenerife

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Op het Canarische Eiland Tenerife heeft men deze week de Ruta 040 officieel in gebruik genomen. Deze wandeling kan meteen de boeken ingaan als de ‘sendero’ met het grootste hoogteverschil van meer dan 3.600 meter van het beginpunt op het strand naar het eindpunt op de hoogste berg van Spanje.

De Ruta 040 is opgenomen in de Red Canaria de Senderos en heeft als startpunt het Playa del Socorro in het noorden van het eiland Tenerife op 12 meter boven zeeniveau. De wandelaars kunnen gedurende de 53 kilometer lange wandeling (retour) op het hoogste punt bij de Pico del Teide op de hoogste berg van Spanje genieten van een prachtig uitzicht.

Het is wellicht geen wandeling voor de niet getrainde wandelaar want de gehele wandeling zal zo’n 12 uur in beslag nemen als je het lopend doet en tussen de 4 en 6 uur als je dit rennend doet want er zijn sporters die deze wandeling al rennend afleggen.

Op een deel van de Ruta 040 te kunnen lopen dien je een aanvraag in te dienen op deze website. Die aanvraag dien je te doen voor de Sendero Telesforo Bravo, het enige wandelpad dat het eindpunt van de kabelbaan (teleférico) genaamd La Rambleta op 3.555 meter hoogte verbindt met de top van de Teide op 3.717,98 meter hoogte. 

Tijdens de Ruta 040 loopt de wandelaar door diverse natuurgebieden zoals Los Campeches, Tigaiga y Ruiz, Parque de la Corona Forestal en natuurlijk Parque Nacional del Teide.

wandeling
Ga naar de inhoud