Wandelpad met grootste hoogteverschil in gebruik genomen op Tenerife

YouTube
Beeld: YouTube

Wandelpad met grootste hoogteverschil in gebruik genomen op Tenerife

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Op het Canarische Eiland Tenerife heeft men deze week de Ruta 040 officieel in gebruik genomen. Deze wandeling kan meteen de boeken ingaan als de ‘sendero’ met het grootste hoogteverschil van meer dan 3.600 meter van het beginpunt op het strand naar het eindpunt op de hoogste berg van Spanje.

De Ruta 040 is opgenomen in de Red Canaria de Senderos en heeft als startpunt het Playa del Socorro in het noorden van het eiland Tenerife op 12 meter boven zeeniveau. De wandelaars kunnen gedurende de 53 kilometer lange wandeling (retour) op het hoogste punt bij de Pico del Teide op de hoogste berg van Spanje genieten van een prachtig uitzicht.

Het is wellicht geen wandeling voor de niet getrainde wandelaar want de gehele wandeling zal zo’n 12 uur in beslag nemen als je het lopend doet en tussen de 4 en 6 uur als je dit rennend doet want er zijn sporters die deze wandeling al rennend afleggen.

Op een deel van de Ruta 040 te kunnen lopen dien je een aanvraag in te dienen op deze website . Die aanvraag dien je te doen voor de Sendero Telesforo Bravo, het enige wandelpad dat het eindpunt van de kabelbaan (teleférico) genaamd La Rambleta op 3.555 meter hoogte verbindt met de top van de Teide op 3.717,98 meter hoogte. 

Tijdens de Ruta 040 loopt de wandelaar door diverse natuurgebieden zoals Los Campeches, Tigaiga y Ruiz, Parque de la Corona Forestal en natuurlijk Parque Nacional del Teide.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.