Google Maps laat minst vervuilende in plaats van snelste routes zien

Google Maps laat minst vervuilende in plaats van snelste routes zien
Beeld: 123rf

Google Maps laat minst vervuilende in plaats van snelste routes zien

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Google is zich bewust van het milieu en ook bij de zeer veel gebruikte smartphone app Google Maps zal dat vanaf 2022 in Spanje en andere Europese landen te merken zijn. Als je op dit moment in de app een route zoekt naar een bestemming wordt standaard de snelste route aangegeven met daarnaast de optie van kortste route en alternatieven. Maar vanaf 2022 kijkt Google Maps naar de minst vervuilende route.

Om de minst vervuilende route te bepalen zal Google kijken naar drie factoren: brandstofverbruik, verkeersdrukte en weghelling. Op deze manier wordt door het algoritme van Maps een berekening gemaakt om te bepalen wat de minst vervuilende route is. Dat moet vanaf een nog niet bekend gemaakte datum in 2022 de standaard route worden in Google Maps.

Op dit moment wordt standaard in het blauw op de kaart de snelste route aangegeven met daarnaast diverse opties in het grijs voor kortere of langere routes of routes zonder tol. In de Verenigde Staten is de invoering van minst vervuilende routes al ingevoerd, iets wat dus in 2022 in Spanje en de rest van Europa moet gebeuren.

Maar Google Maps is tegenwoordig veel meer dan alleen een routeplanner en navigatiesysteem, het is ook steeds meer een sociaal netwerk aan het worden met een veelvoud aan informatie en mogelijkheden. We hebben dat al eens uitgebreid omschreven in DIT ARTIKEL.

Ga naar de inhoud