Google Maps laat minst vervuilende in plaats van snelste routes zien

Google Maps laat minst vervuilende in plaats van snelste routes zien
Beeld: 123rf

Google Maps laat minst vervuilende in plaats van snelste routes zien

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Google is zich bewust van het milieu en ook bij de zeer veel gebruikte smartphone app Google Maps zal dat vanaf 2022 in Spanje en andere Europese landen te merken zijn. Als je op dit moment in de app een route zoekt naar een bestemming wordt standaard de snelste route aangegeven met daarnaast de optie van kortste route en alternatieven. Maar vanaf 2022 kijkt Google Maps naar de minst vervuilende route.

Om de minst vervuilende route te bepalen zal Google kijken naar drie factoren: brandstofverbruik, verkeersdrukte en weghelling. Op deze manier wordt door het algoritme van Maps een berekening gemaakt om te bepalen wat de minst vervuilende route is. Dat moet vanaf een nog niet bekend gemaakte datum in 2022 de standaard route worden in Google Maps.

Op dit moment wordt standaard in het blauw op de kaart de snelste route aangegeven met daarnaast diverse opties in het grijs voor kortere of langere routes of routes zonder tol. In de Verenigde Staten is de invoering van minst vervuilende routes al ingevoerd, iets wat dus in 2022 in Spanje en de rest van Europa moet gebeuren.

Maar Google Maps is tegenwoordig veel meer dan alleen een routeplanner en navigatiesysteem, het is ook steeds meer een sociaal netwerk aan het worden met een veelvoud aan informatie en mogelijkheden. We hebben dat al eens uitgebreid omschreven in DIT ARTIKEL.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.