Woningverkoop in Spanje tot september met 37 procent gestegen

Woningverkoop in Spanje tot september met 37 procent gestegen
Beeld: 123rf

Woningverkoop in Spanje tot september met 37 procent gestegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds 1 januari en tot eind augustus zijn de woningverkopen in Spanje met 37% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2020. In de maand augustus werden in Spanje 49.884 woningen verkocht, 57,9% meer dan in augustus 2020 en het hoogste aantal in een augustusmaand sinds 2007. 

Van het totaal van 49.884 waren er 40.275 bestaande woningen (usada) wat 80,7% is van het totaal terwijl er 9.609 nieuwbouwwoningen (nueva) werden verkocht in de maand augustus, 19,3% van het totaal, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE).

In de maand augustus werden de meeste woningen verkocht in Andalusië met 10.401 ‘viviendas’ gevolgd door Catalonië met 7.606 woningen, Valencia regio met 7.339 woningen en de Madrid regio met 7.321 woningen. In Castilië en León werden 2.239 woningen verkocht en in Castilla-La Mancha waren dat 2.140 woningen.

Op de Canarische Eilanden werden in de maand augustus 1.719 woningen verkocht, in de Murcia regio 1.707 woningen, in Baskenland 1.640 woningen, op de Balearen eilanden 1.476 woningen en in Aragón 1.253 woningen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.