Zo gaat de Sagrada Familia in Barcelona er in 2030 uitzien

Zo gaat de Sagrada Familia in Barcelona er in 2030 uitzien
Beeld: Sagrada Familia / Twitter

Zo gaat de Sagrada Familia in Barcelona er in 2030 uitzien

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Helaas zal het streven om in 2026, het jaar dat de architect Antonio Gaudi 100 jaar geleden overleed, de Sagrada Familia kerk af te hebben niet gehaald worden. De corona-pandemie heeft ervoor gezorgd dat er een vertraging is van vier jaar met een nieuwe streefdatum in 2030. Op een video is te zien hoe de kerk er dan uitziet met speciale aandacht voor de Jezus-toren.

Op 8 december 2021 moet de Torre de la Virgen af zijn wat een nieuwe mijlpaal is. Maar pas in 2030 zal de Sagrada Familia helemaal af zijn en moet er een einde komen aan een bouwperiode van 148 jaar nadat men in 1882 met de oorspronkelijke bouw van de kerk startte.

Op onderstaande video is te zien hoe de Jezus-toren 172,5 meter boven Barcelona uitsteekt en het interieur van het enorme moderne kruis te bezoeken is met uiteraard een fantastisch uitzicht over de Catalaanse stad. Het witte kruis zal in het donker van binnen en buiten verlicht zijn, net zoals de buitenverlichting van de 12-puntige ster op de Torre de la Virgen.

Ga naar de inhoud