Zo gaat de Sagrada Familia in Barcelona er in 2030 uitzien

Zo gaat de Sagrada Familia in Barcelona er in 2030 uitzien
Beeld: Sagrada Familia / Twitter

Zo gaat de Sagrada Familia in Barcelona er in 2030 uitzien

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Helaas zal het streven om in 2026, het jaar dat de architect Antonio Gaudi 100 jaar geleden overleed, de Sagrada Familia kerk af te hebben niet gehaald worden. De corona-pandemie heeft ervoor gezorgd dat er een vertraging is van vier jaar met een nieuwe streefdatum in 2030. Op een video is te zien hoe de kerk er dan uitziet met speciale aandacht voor de Jezus-toren.

Op 8 december 2021 moet de Torre de la Virgen af zijn wat een nieuwe mijlpaal is. Maar pas in 2030 zal de Sagrada Familia helemaal af zijn en moet er een einde komen aan een bouwperiode van 148 jaar nadat men in 1882 met de oorspronkelijke bouw van de kerk startte.

Op onderstaande video is te zien hoe de Jezus-toren 172,5 meter boven Barcelona uitsteekt en het interieur van het enorme moderne kruis te bezoeken is met uiteraard een fantastisch uitzicht over de Catalaanse stad. Het witte kruis zal in het donker van binnen en buiten verlicht zijn, net zoals de buitenverlichting van de 12-puntige ster op de Torre de la Virgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.