120.000 Nederlanders en Belgen bezochten Marina Alta aan de Costa Blanca

120.000 Nederlanders en Belgen bezochten Marina Alta aan de Costa Blanca
Beeld: via canva.com

120.000 Nederlanders en Belgen bezochten Marina Alta aan de Costa Blanca

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Marina Alta bevestigt haar positie als internationale toeristische bestemming, met een grote stroom bezoekers elke maand. Volgens de gegevens hebben meer dan een half miljoen buitenlanders de regio bezocht tussen januari en juli 2023, met name 517.397 in de eerste zes maanden van dit jaar. In afwachting van de cijfers van augustus en het einde van de zomer, bevestigen deze sterke cijfers de positie van de Marina Alta als een meer dan aantrekkelijke bestemming.

De comarca (streek) Marina Alta ligt in het noordoosten van de provincie en omvat de kustplaatsen Denia, Javea, Moraira en Calpe. Het is bij veel Nederlanders en Belgen een populaire streek aan de Costa Blanca, net zoals de Marina Baja (Baixa) met Benidorm, Altea en La Nucía en de streek Baix Segura met Orihuela, Torrevieja en Rojales.

De grootste groep buitenlandse toeristen in de Marina Alta streek zijn de Engelsen, met 157.419 bezoekers in de eerste zes maanden van 2023. De tweede meest voorkomende toeristen zijn de Nederlanders met 67.116 bezoekers, gevolgd door 61.301 Duitsers. De volgende zeven landen van herkomst van de bezoekers zijn België met 55.665 toeristen, Frankrijk (50.716), Zwitserland (18.234), Polen (10.966), Ierland (9.285), Noorwegen (7.829) en Zweden (7.416).

Negen streken

De provincie Alicante heeft negen comarcas, die op hun beurt uit gemeenten bestaan:

L’Alacantí, met als hoofdstad Alicante. Deze comarca ligt in het noorden van de provincie en omvat de stad Alicante en de kustplaatsen Benidorm, El Campello, Elche en Santa Pola.

Baix Segura, met als hoofdstad Orihuela. Deze comarca ligt in het zuiden van de provincie en omvat de stad Orihuela en de kustplaatsen Torrevieja, Guardamar del Segura en Rojales.

Marina Baixa, met als hoofdstad Benidorm. Deze comarca ligt in het zuidoosten van de provincie en omvat de kustplaatsen Benidorm, Altea en La Nucía.

Marina Alta, met als hoofdstad Dénia. Deze comarca ligt in het noordoosten van de provincie en omvat de kustplaatsen Dénia, Jávea, Moraira en Calpe.

Comtat, met als hoofdstad Cocentaina. Deze comarca ligt in het noorden van de provincie en omvat het berggebied van de Sierra de Mariola.

Hoya de Alcoy, met als hoofdstad Alcoy. Deze comarca ligt in het centrum van de provincie en omvat het berggebied van de Sierra de Mariola.

Vinalopó Mitjà, met als hoofdstad Elda. Deze comarca ligt in het noordoosten van de provincie en omvat de steden Elda, Petrer en Novelda.

Vinalopó Mitjà, met als hoofdstad Ibi. Deze comarca ligt in het noordoosten van de provincie en omvat de steden Ibi, Castalla en Onil.

Ga naar de inhoud