Kortingsfestival tijdens Amazon Prime Days op 10 en 11 oktober in Spanje

Kortingsfestival tijdens Amazon Prime Days op 10 en 11 oktober in Spanje
Beeld: amazon / web

Kortingsfestival tijdens Amazon Prime Days op 10 en 11 oktober in Spanje

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober (2023) is het weer tijd voor het inmiddels jaarlijks terugkerende kortingfestival bij het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon. Het gaat hier om de zogenaamde Prime Days die eigenlijk alleen geldt voor Prime leden van Amazon. Prime Day 2003 begint op dinsdag 10 oktober om middernacht en eindigt woensdag 11 oktober middernacht, 48 uur kortingen dus.

Prime Days is niet iets exclusiefs Spaans, maar wordt gevierd in o.a. Spanje, Verenigde Staten, Mexico, Japan, Frankrijk en China. Dit jaar doet ook Amazon Nederland weer mee en ook Luxemburg, Australië en Singapore hebben voor de zesde keer de mogelijkheid om in eigen land mee te doen met de Prime kortingen. In totaal zijn er tientallen landen die meedoen met Prime Days.

Gedurende 48 uur (in plaats van 36 uur wat enkele jaar geleden zo was) hebben de Prime klanten van Amazon-kortingen tot 50% op meer dan één miljoen artikelen die te koop worden aangeboden. Het is de zesde keer dat het grootste online warenhuis ter wereld Amazon met een Prime Days komt waarbij het bedrijf denkt dat de recordverkopen van vorig jaar verbroken zullen worden.

Prime Days is niet alleen erg belangrijk voor Amazon zelf, maar ook voor de duizenden bedrijven en zelfstandigen die via Amazon hun artikelen te koop aanbieden. Weliswaar dienen ze dit op Prime Days goedkoper te doen, maar de verkopen stijgen wel door zo’n bijzondere kortingsdag.

Prime Days is eigenlijk te vergelijken met internationaal bekende Black Friday en andere soortgelijke kortingsdagen. Het verschil is echter dat bij de Prime Days dit alleen geldig is voor Amazon en dan ook nog alleen voor de miljoenen Prime klanten.

Ga naar de inhoud