Search
menu
Search

Meer meeuwen dan inwoners in de kustplaats Benidorm

Oeps ... foto ontbreekt!

Meer meeuwen dan inwoners in de kustplaats Benidorm

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De gemeente Benidorm zegt dat dankzij goed werk van hun kant het aantal klachten over de meeuwen is afgenomen in de kustplaats. Er zijn echter nog steeds meer meeuwen woonachtig dan inwoners want Benidorm heeft 120.000 meeuwen (gaviotas) en 70.000 inwoners. Het aantal meeuwen is echter wel afgenomen nadat de gemeente diverse maatregelen heeft geïntroduceerd.

Gedurende meer dan een half jaar is de gemeente druk bezig geweest met het weghalen van nesten en eieren en het wegjagen van de vogels door middel van verlichting en akoestische geluidsdruk. Daarnaast worden op kleine schaal meeuwen door middel van speciale voeding onvruchtbaar gemaakt waardoor er niet meer meeuwen kunnen bijkomen, iets soortgelijks als bij de duiven. Dankzij deze maatregelen is het aantal klachten door inwoners, hoteliers, winkeleigenaren en ook toeristen sterk gedaald. Daarnaast hoeven de meeuwenopzichters van de gemeente niet meer 15 keer per week maar nog meer 7 keer per week op te treden.

Meeuwen kunnen voor overlast zorgen en kunnen soms agressief zijn, vooral als ze honger hebben en er meer meeuwen in de buurt zijn. Toch is de overlast direct bij de mensen vrij weinig maar kwamen er wel steeds meer meeuwen bij die op gemakkelijk eten afkomen. Afvalbakken zitten soms te vol waarbij de meeuwen op zoek gaan naar de etensresten. Het beter schoonhouden en legen van de afvalbakken is ook een belangrijke maatregel die de gemeente Benidorm heeft genomen.

Ga naar de inhoud