Meer meeuwen dan inwoners in de kustplaats Benidorm

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De gemeente Benidorm zegt dat dankzij goed werk van hun kant het aantal klachten over de meeuwen is afgenomen in de kustplaats. Er zijn echter nog steeds meer meeuwen woonachtig dan inwoners want Benidorm heeft 120.000 meeuwen (gaviotas) en 70.000 inwoners. Het aantal meeuwen is echter wel afgenomen nadat de gemeente diverse maatregelen heeft geïntroduceerd.

Gedurende meer dan een half jaar is de gemeente druk bezig geweest met het weghalen van nesten en eieren en het wegjagen van de vogels door middel van verlichting en akoestische geluidsdruk. Daarnaast worden op kleine schaal meeuwen door middel van speciale voeding onvruchtbaar gemaakt waardoor er niet meer meeuwen kunnen bijkomen, iets soortgelijks als bij de duiven. Dankzij deze maatregelen is het aantal klachten door inwoners, hoteliers, winkeleigenaren en ook toeristen sterk gedaald. Daarnaast hoeven de meeuwenopzichters van de gemeente niet meer 15 keer per week maar nog meer 7 keer per week op te treden.

Meeuwen kunnen voor overlast zorgen en kunnen soms agressief zijn, vooral als ze honger hebben en er meer meeuwen in de buurt zijn. Toch is de overlast direct bij de mensen vrij weinig maar kwamen er wel steeds meer meeuwen bij die op gemakkelijk eten afkomen. Afvalbakken zitten soms te vol waarbij de meeuwen op zoek gaan naar de etensresten. Het beter schoonhouden en legen van de afvalbakken is ook een belangrijke maatregel die de gemeente Benidorm heeft genomen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.