Meer meeuwen dan inwoners in de kustplaats Benidorm

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Meer meeuwen dan inwoners in de kustplaats Benidorm

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De gemeente Benidorm zegt dat dankzij goed werk van hun kant het aantal klachten over de meeuwen is afgenomen in de kustplaats. Er zijn echter nog steeds meer meeuwen woonachtig dan inwoners want Benidorm heeft 120.000 meeuwen (gaviotas) en 70.000 inwoners. Het aantal meeuwen is echter wel afgenomen nadat de gemeente diverse maatregelen heeft geïntroduceerd.

Gedurende meer dan een half jaar is de gemeente druk bezig geweest met het weghalen van nesten en eieren en het wegjagen van de vogels door middel van verlichting en akoestische geluidsdruk. Daarnaast worden op kleine schaal meeuwen door middel van speciale voeding onvruchtbaar gemaakt waardoor er niet meer meeuwen kunnen bijkomen, iets soortgelijks als bij de duiven. Dankzij deze maatregelen is het aantal klachten door inwoners, hoteliers, winkeleigenaren en ook toeristen sterk gedaald. Daarnaast hoeven de meeuwenopzichters van de gemeente niet meer 15 keer per week maar nog meer 7 keer per week op te treden.

Meeuwen kunnen voor overlast zorgen en kunnen soms agressief zijn, vooral als ze honger hebben en er meer meeuwen in de buurt zijn. Toch is de overlast direct bij de mensen vrij weinig maar kwamen er wel steeds meer meeuwen bij die op gemakkelijk eten afkomen. Afvalbakken zitten soms te vol waarbij de meeuwen op zoek gaan naar de etensresten. Het beter schoonhouden en legen van de afvalbakken is ook een belangrijke maatregel die de gemeente Benidorm heeft genomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.