skip to Main Content
Meer meeuwen dan inwoners in de kustplaats Benidorm

Meer meeuwen dan inwoners in de kustplaats Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De gemeente Benidorm zegt dat dankzij goed werk van hun kant het aantal klachten over de meeuwen is afgenomen in de kustplaats. Er zijn echter nog steeds meer meeuwen woonachtig dan inwoners want Benidorm heeft 120.000 meeuwen (gaviotas) en 70.000 inwoners. Het aantal meeuwen is echter wel afgenomen nadat de gemeente diverse maatregelen heeft geïntroduceerd.

Gedurende meer dan een half jaar is de gemeente druk bezig geweest met het weghalen van nesten en eieren en het wegjagen van de vogels door middel van verlichting en akoestische geluidsdruk. Daarnaast worden op kleine schaal meeuwen door middel van speciale voeding onvruchtbaar gemaakt waardoor er niet meer meeuwen kunnen bijkomen, iets soortgelijks als bij de duiven. Dankzij deze maatregelen is het aantal klachten door inwoners, hoteliers, winkeleigenaren en ook toeristen sterk gedaald. Daarnaast hoeven de meeuwenopzichters van de gemeente niet meer 15 keer per week maar nog meer 7 keer per week op te treden.

Meeuwen kunnen voor overlast zorgen en kunnen soms agressief zijn, vooral als ze honger hebben en er meer meeuwen in de buurt zijn. Toch is de overlast direct bij de mensen vrij weinig maar kwamen er wel steeds meer meeuwen bij die op gemakkelijk eten afkomen. Afvalbakken zitten soms te vol waarbij de meeuwen op zoek gaan naar de etensresten. Het beter schoonhouden en legen van de afvalbakken is ook een belangrijke maatregel die de gemeente Benidorm heeft genomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Je volgt gewoon de meeuwen.!
  Vuilnisbelten genoeg richting binnenland ook op verschillende hooggelegen locaties . Wat ik heb gezien is dat tussen oude gebouwen en huizen veel rommel ligt. Wie daar verantwoordelijk voor is wat betreft het dumpen….bewoners , zwervers , toeristen..?
  Het vuil ligt er en is moeilijk weg te krijgen als het langs de bergwand naar beneden wordt gegooid.. In het binnenland ligt tussen de woestenij ook op diverse plekken vuil . Gelukkig hebben de meeuwen daar nog wat te eten.
  De ophaaldiensten hebben het druk tijdens de avond / nachtdienst.
  Met terras-reinigers spuiten zij de boulevard schoon en legen de containers , vuilnisbakken en prullenbakken met veegkarren en bezems.
  Oordoppen in met een paar flinke borrels dan gaat het wel..!
  Koks gooien ook eten de zee in voor de eenden en meeuwen dat gebeurt elke dag.
  Ik zelf heb dat ook gedaan met brood voor de eenden tijdens de ochtend wandeling . Zeemeeuwen in overvloed. Zweven achter de spaanse vissersboten.
  Wat zou je zelf doen als je een meeuw of een eend was. Je moet toch eten, zei Donald Duck.
  Overlast is er in Spanje dat is zeker deze meeuwen zijn kampioen poepers. Daar zijn de duiven nog niet eens bij . De daken en goten hebben flink te lijden. Op de parasols en zonneschermen langs de boulevard compleet vol…gesch…..n.! Soms denk je wel eens doen ze het expres om te pesten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken