Twee jaar celstraf geëist voor frauderende ouders van zogenaamde doodzieke dochter Nadia in Lleida

Oeps ... foto ontbreekt!

Twee jaar celstraf geëist voor frauderende ouders van zogenaamde doodzieke dochter Nadia in Lleida

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LLEIDA – Het Openbaar Ministerie in de Catalaanse provinciestad Lleida eist twee jaar celstraf voor moeder Margalida Garau en vader Fernando Blanco voor fraude en kinderponografie in de zaak van hun zogenaamde doodzieke vijfjarige dochter Nadia. Het echtpaar wordt ervan verdacht de ziekte van hun dochter te hebben gebruikt om honderden duizenden euro’s te hebben ingezameld om deze daarna ergens anders voor te gebruiken. Naast fraude worden beide ouders ook beschuldigd van exhibitionisme en in het bezit hebben en opnemen van kinderpornografie.

Gedurende zes jaar hebben de ouders van de doodzieke 11-jarige dochter Nadia via alle mogelijke manieren geld ingezameld om hen aan een vreemde en rare ziekte lijdende dochter via specialisten te laten helpen. Blijkbaar hadden vader en moeder echter de toestand van de dochter erg overdreven zodat ze geld konden ophalen voor niet bestaande behandelingen. Duizenden Spaanse donateurs hadden medelijden met de dochter en steunden de ouders met honderden duizenden euro’s. Zelfs Spaanse bekendheden zoals Rafael Nadal en diverse televisie persoonlijkheden hebben de ouders financieel gesteund.

Begin december 2016 bekende vader Fernando dat alles over de behandelingen van hun dochter gelogen was waarbij ze niet naar de Verenigde Staten of Pakistan hoefden te gaan om specialisten te bezoeken. Volgens de liegende vader wist zelfs zijn vrouw niets af van al deze leugens. Een deel van het verzamelde geld werd uitgegeven aan kwakzalvers met lage kosten terwijl de rest van de duizenden euro’s door hen gebruikt werd voor andere zaken zoals dure horloges, luxe artikelen, technologie etc. Later bleek dat er ook fotomateriaal werd gevonden waarop te zien was dat het echtpaar seks had terwijl de dochter moest toekijken of aanwezig was in dezelfde kamer waar het echtpaar seksuele handelingen verrichten.

Tijdens het instructieproces ging de rechter akkoord met voorlopige hechtenis onder borgtocht voor de vader en voorlopige vrijheid met opschorting van ouderlijk gezag van het kind voor de moeder. Het meisje Nadia ging wonen bij haar tante op Mallorca.

Ga naar de inhoud