Twee jaar celstraf geëist voor frauderende ouders van zogenaamde doodzieke dochter Nadia in Lleida

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LLEIDA – Het Openbaar Ministerie in de Catalaanse provinciestad Lleida eist twee jaar celstraf voor moeder Margalida Garau en vader Fernando Blanco voor fraude en kinderponografie in de zaak van hun zogenaamde doodzieke vijfjarige dochter Nadia. Het echtpaar wordt ervan verdacht de ziekte van hun dochter te hebben gebruikt om honderden duizenden euro’s te hebben ingezameld om deze daarna ergens anders voor te gebruiken. Naast fraude worden beide ouders ook beschuldigd van exhibitionisme en in het bezit hebben en opnemen van kinderpornografie.

Gedurende zes jaar hebben de ouders van de doodzieke 11-jarige dochter Nadia via alle mogelijke manieren geld ingezameld om hen aan een vreemde en rare ziekte lijdende dochter via specialisten te laten helpen. Blijkbaar hadden vader en moeder echter de toestand van de dochter erg overdreven zodat ze geld konden ophalen voor niet bestaande behandelingen. Duizenden Spaanse donateurs hadden medelijden met de dochter en steunden de ouders met honderden duizenden euro’s. Zelfs Spaanse bekendheden zoals Rafael Nadal en diverse televisie persoonlijkheden hebben de ouders financieel gesteund.

Begin december 2016 bekende vader Fernando dat alles over de behandelingen van hun dochter gelogen was waarbij ze niet naar de Verenigde Staten of Pakistan hoefden te gaan om specialisten te bezoeken. Volgens de liegende vader wist zelfs zijn vrouw niets af van al deze leugens. Een deel van het verzamelde geld werd uitgegeven aan kwakzalvers met lage kosten terwijl de rest van de duizenden euro’s door hen gebruikt werd voor andere zaken zoals dure horloges, luxe artikelen, technologie etc. Later bleek dat er ook fotomateriaal werd gevonden waarop te zien was dat het echtpaar seks had terwijl de dochter moest toekijken of aanwezig was in dezelfde kamer waar het echtpaar seksuele handelingen verrichten.

Tijdens het instructieproces ging de rechter akkoord met voorlopige hechtenis onder borgtocht voor de vader en voorlopige vrijheid met opschorting van ouderlijk gezag van het kind voor de moeder. Het meisje Nadia ging wonen bij haar tante op Mallorca.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.