Jager verdronken bij reddingspoging van zijn honden in Castellón

Jager verdronken bij reddingspoging van zijn honden in Castellón
Beeld: CPBC / Twitter

Jager verdronken bij reddingspoging van zijn honden in Castellón

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – Donderdagmorgen is in de omgeving die bekend staat als Vall d’Uixó ten zuiden van de stad Castellón in de Comunidad Valenciana een 69-jager om het leven gekomen. De man verdronk in zijn poging om zijn honden uit een groot waterreservoir te halen.

Volgens de krant El Confidencial was de man samen met een vriend aan het jagen in de Vall d’Uixó. Op een gegeven moment raakten zijn honden in het waterreservoir terecht waarop de jager geen moment nadacht en in het water sprong om zijn honden van een verdrinkingsdood te redden.

Terwijl de jager een poging deed om zijn honden te redden slaagde hij daar niet in. Aangezien de bodem en randen van het waterreservoir bedekt zijn met een dikke laag plastic gleed de man uit en kon hij er niet in slagen om uit het water te komen waarna hij verdronk. Blijkbaar slaagde zijn vriend er ook niet in om iets te doen. De honden slaagden er echter wel in om zelf uit het water te komen.

Toen de 112 nooddienst was gebeld en brandweer met duikers en ambulancepersoneel zich naar de plaats van het waterreservoir haasten, was het al te laat en kon men niets anders doen dan de dood van de jager bevestigen. De politie gaat uit van een ongeval maar is toch een onderzoek gestart naar het voorval.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.