Nederlander Emile Ratelband haalt de Spaanse pers met verandering leeftijd

Nederlander Emile Ratelband haalt de Spaanse pers met leeftijdssverandering
Beeld: El Periodico

Nederlander Emile Ratelband haalt de Spaanse pers met verandering leeftijd

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tsjakka … Emile Ratelband is trending topic in Nederland en nu ook in Spanje waar de landelijke pers schrijft over de Nederlander die aan justitie vraagt om de leeftijd te veranderen om succes te hebben op Tinder. Het is echter niet alleen de Spaanse pers waar Ratelband de aandacht krijgt maar ook in andere landen zoals in Groot Brittannië en zelfs de verenigde Staten.

Eigenlijk doen wij nu mee met het weer populair maken van de voormalige positiviteitsgoeroe Emile Ratelband maar het is eigenlijk te gek voor woorden wat de Tsjakka-man wil bereiken maar het is een heel streven van iemand die zich jonger voelt dan wat in zijn paspoort staat.

Afgelopen maandag bepleitte de nu 69-jarige Emile Ratelband voor de rechtbank in Arnhem dat hij zich veel jonger voelt dan de leeftijd die in zijn paspoort staat waar vermeld staat dat hij op 11 maart 1949 werd geboren. Ratelband is het niet eens met zijn leeftijd en wil nu dat er wettelijk geregeld wordt dat zijn leeftijd met 20 jaar (dus naar 49) wordt teruggeschroefd en zijn nieuwe geboortedatum 11 maart 1969 wordt. Hij gaat zelfs zover om dit streven te vergelijken met het verzoek van veranderen van geslacht van een transgender persoon.

Ratelband zegt dat hij met zijn 69e geen baan kan krijgen omdat niemand een “oude” man wil aannemen of inhuren. Daarnaast ziet Ratelband het als een diepe belediging dat hij een AOW krijgt en is hij bereid dit op te zeggen. 20 jaar minder zou er volgens de “bewustzijnsverruimer” ook voor zorgen dat hij meer aandacht krijgt van de vrouwen op Tinder want dan hoeft hij niet meer te liegen over zijn wettelijke en dus echte leeftijd.

Met name het deel van Tinder wordt in de Spaanse kranten aangehaald want als hij schrijft of zegt dat hij 69 jaar oud is dan krijgt hij geen aandacht, iets wat met 49 jaar en zijn daarbij horende jonge uiterlijk wel gebeurd. Want, zo zegt Ratelband, de doktoren zeggen immers dat hij een lichaam heeft van iemand van 45 jaar oud.

En zo is het de heer Emile Ratelband toch weer gelukt om niet alleen de Nederlandse pers en televisie shows te halen maar ook in de picture te staan in het buitenland. Of iemand hem overigens serieus neemt is nog maar de vraag maar aangezien men het er ook in Spanje over heeft, geven wij de Tsjakka-man ook maar een beetje aandacht.

Wie wil er ook jonger (of ouder) worden?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.