skip to Main Content
Nederlander Emile Ratelband haalt de Spaanse pers met verandering leeftijd
El Periodico

Nederlander Emile Ratelband haalt de Spaanse pers met verandering leeftijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tsjakka … Emile Ratelband is trending topic in Nederland en nu ook in Spanje waar de landelijke pers schrijft over de Nederlander die aan justitie vraagt om de leeftijd te veranderen om succes te hebben op Tinder. Het is echter niet alleen de Spaanse pers waar Ratelband de aandacht krijgt maar ook in andere landen zoals in Groot Brittannië en zelfs de verenigde Staten.

Eigenlijk doen wij nu mee met het weer populair maken van de voormalige positiviteitsgoeroe Emile Ratelband maar het is eigenlijk te gek voor woorden wat de Tsjakka-man wil bereiken maar het is een heel streven van iemand die zich jonger voelt dan wat in zijn paspoort staat.

Afgelopen maandag bepleitte de nu 69-jarige Emile Ratelband voor de rechtbank in Arnhem dat hij zich veel jonger voelt dan de leeftijd die in zijn paspoort staat waar vermeld staat dat hij op 11 maart 1949 werd geboren. Ratelband is het niet eens met zijn leeftijd en wil nu dat er wettelijk geregeld wordt dat zijn leeftijd met 20 jaar (dus naar 49) wordt teruggeschroefd en zijn nieuwe geboortedatum 11 maart 1969 wordt. Hij gaat zelfs zover om dit streven te vergelijken met het verzoek van veranderen van geslacht van een transgender persoon.

Ratelband zegt dat hij met zijn 69e geen baan kan krijgen omdat niemand een “oude” man wil aannemen of inhuren. Daarnaast ziet Ratelband het als een diepe belediging dat hij een AOW krijgt en is hij bereid dit op te zeggen. 20 jaar minder zou er volgens de “bewustzijnsverruimer” ook voor zorgen dat hij meer aandacht krijgt van de vrouwen op Tinder want dan hoeft hij niet meer te liegen over zijn wettelijke en dus echte leeftijd.

Met name het deel van Tinder wordt in de Spaanse kranten aangehaald want als hij schrijft of zegt dat hij 69 jaar oud is dan krijgt hij geen aandacht, iets wat met 49 jaar en zijn daarbij horende jonge uiterlijk wel gebeurd. Want, zo zegt Ratelband, de doktoren zeggen immers dat hij een lichaam heeft van iemand van 45 jaar oud.

En zo is het de heer Emile Ratelband toch weer gelukt om niet alleen de Nederlandse pers en televisie shows te halen maar ook in de picture te staan in het buitenland. Of iemand hem overigens serieus neemt is nog maar de vraag maar aangezien men het er ook in Spanje over heeft, geven wij de Tsjakka-man ook maar een beetje aandacht.

Wie wil er ook jonger (of ouder) worden?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 22 reacties
 1. Ratelband (of moeten we ratelslang zeggen) is altijd al een gestoorde oplichter geweest Hij gaf in opdracht van een groot software bedrijf bij het congrescentrum waar ik toen directeur was een motivatie training waarbij hij mensen over gloeiende houtskool liet lopen ,,,,, maar wel eerst over natte graszoden die drijfnat waren zodat er een isolerende as laag op de voetzolen kwam maar het ergste vond ik dat hij het houtskoolvuur en de graszoden door zijn toenmalig 13 jarig zoontje liet leggen en dat om 10 uur in de avond,,,,,
  Kosten voor zo’n sessie toen 7500,- gulden

 2. Waarom is op papier je geslacht veranderen niet raar en je leeftijd wel? In beide gevallen gaat het enkel hoe één persoon zich van binnen voelt. De samenleving opleggen wetten aan te passen, zodat deze beter bij die gevoelens passen is verwerpelijk.
  Goed dat Emile dit aankaart.

  1. Grappig om te zien, 18 reacties voor ik het las, 17 zijn het met elkaar eens, deze ene niet.
   Tja, wat moet je dan nog zeggen.
   Als je het veranderen van geslacht al gaat vergelijken met het aanpassen van een leeftijd, dan heb je echt wel een beetje heel erg veel hulp nodig.
   Je vergeet namelijk 1 ding volgens mij Tamara, de mensen die op papier hun geslacht veranderen hebben dit vaak eerst al in de praktijk gedaan, met alles wat daarbij komt kijken.
   Hele medicijnen kuren, operaties en heel veel sessies bij hulpverleners.
   Deze Ratelband heeft ook heeeeeel veel sessies bij hulpverleners nodig en zeker ook medicatie.
   Maar we spreken over een man met inmiddels 7 kinderen en hij heeft contact met NUL van die kinderen, hij heeft nu een draagmoeder die zwanger is van zijn 8ste kind!
   Wil hij zich echt 20 jaar jonger laten verklaren, dan vind ik dat hij zich ook moet laten opereren en aan de medicatie moet, om zijn lichaam er echt 20 jaar jonger uit te laten zien, wellicht dat hij dan inziet dat de pijn en emoties en ellende die mensen bij een geslachtsverandering moeten ondergaan, NIETS te maken hebben met het idee wat hij heeft nu!
   Maar kort samengevat, de man is al jaren vreselijk van het padje af en komt daar ook nooit weer op terug

   1. Wat je dan nog moet zeggen ? Simpel: dat deze dame duidelijk géén kudde dier is en het recht heeft haar EIGEN mening te formuleren. Dat ze ‘echt wel een beetje heel erg veel’ hulp nodig heeft is de gewone typische domme opmerking.

    1. Daar is mijn vaste Vlaamse stalker weer, die het altijd en overal beter weet.
     Ik doelde op Ratelband heh, niet op Tamara. Maar lezen als je verblind bent door je vooroordelen over mensen is nooit je sterkste punt geweest Miel.
     Maar gelukkig ben ik niet de enige die dat van je vind.
     Het beste zal zijn om mijn eigen advies aan Jopke maar op te volgen, ik ga je gewoon negeren, als anderen dat ook doen, dan is je podium snel genoeg zo klein geworden dat je hopelijk elders onrust gaat stoken of eindelijk eens je eigen pagina gaat beginnen en daar vrij je onzinnige reacties kan plaatsen.

 3. Wat is het toch een grote aandachttrekker, meer is deze publiciteitsstunt niet. Als hij het krijgen van AOW een belediging vindt, wil ik met alle liefde en plezier deze man tegemoet komen met het geven van mijn rekeningnummer. Ook wij hebben alleen AOW en die van hem, wat hij toch niet wilt, zou een welkome aanvulling zijn.

 4. Hij ziet er uit als 70 op weg naar de 75.dat kan je toch zien aan zijn gezicht,met 49 jaar zie je er toch frisser en aantrekkelijker uit, en op deze leeftijd nog zoveel belangstelling voor vrouwen,die hem zoveel ellende brachten, Emile ga leven,en hou je bezig met het Hogere in jezelf,wees trots dat je deze leeftijd mocht halen.leeftijd zit in je Hart,voel je jong, en leef.
  uiterlijk kan je nooit ontlopen,want dat heb je zelf opgesnoept.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken