Uitleg vreemd straatmeubilair in Alicante

Uitleg vreemd straatmeubilair in Alicante
Beeld: Diario Información

Uitleg vreemd straatmeubilair in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Veel inwoners van Alicante vragen zich af wat de gemeente nu weer op straat geplaatst heeft. Zijn het fietsenstallingen? Iets om honden aan vast te binden? Een plaats om elektrische steps vast te maken? Is het kunst of… Recent zijn er in o.a. de Calle Conde Lumiares en Pintor Baeza vreemde metalen constructies verschenen waar veel inwoners het nut (nog) niet van inzien maar we proberen het uit te leggen.

Volgens de regionale krant gaat het om zogenaamde ‘bancos isquiáticos’ ofwel sta-banken waar gebruikers niet volledig op kunnen zitten maar wel tegenaan kunnen leunen. Deze zijn vaak te zien op treinstations of in bushokjes maar in Spanje nog niet veel op straat.

De gemeente Alicante heeft enkele van deze metalen constructies geplaatst die speciaal bedoeld zijn voor ouderen met o.a. loop- en heupproblemen zodat ze tijdens de wandeling even kunnen rusten. Het was de buurtvereniging Campoamor Plaza America die de gemeente om dit straatmeubilair had gevraagd nadat ze deze in Madrid en Valencia hadden gezien.

Voor veel oudere mensen is het zitten op een lage bank moeilijk en ook lastig om weer op te staan. Deze metalen constructies zijn meer bedoeld om steun te hebben tijdens de wandeling om op krachten te kunnen komen en verder te lopen.

De gemeente heeft in totaal tien van deze ‘bancos isquiáticos’ geplaatst in de Pintor Baeza, Conde Lumiares straten, het Plaza América en Carratalá Cernuda. Zo is er een geplaatst voor de apotheek, een voor een bank, diverse op weg naar de plaatselijke dokterspost en naar de supermarkt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.