Search
menu
Search

Uitleg vreemd straatmeubilair in Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Uitleg vreemd straatmeubilair in Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Veel inwoners van Alicante vragen zich af wat de gemeente nu weer op straat geplaatst heeft. Zijn het fietsenstallingen? Iets om honden aan vast te binden? Een plaats om elektrische steps vast te maken? Is het kunst of… Recent zijn er in o.a. de Calle Conde Lumiares en Pintor Baeza vreemde metalen constructies verschenen waar veel inwoners het nut (nog) niet van inzien maar we proberen het uit te leggen.

Volgens de regionale krant gaat het om zogenaamde ‘bancos isquiáticos’ ofwel sta-banken waar gebruikers niet volledig op kunnen zitten maar wel tegenaan kunnen leunen. Deze zijn vaak te zien op treinstations of in bushokjes maar in Spanje nog niet veel op straat.

De gemeente Alicante heeft enkele van deze metalen constructies geplaatst die speciaal bedoeld zijn voor ouderen met o.a. loop- en heupproblemen zodat ze tijdens de wandeling even kunnen rusten. Het was de buurtvereniging Campoamor Plaza America die de gemeente om dit straatmeubilair had gevraagd nadat ze deze in Madrid en Valencia hadden gezien.

Voor veel oudere mensen is het zitten op een lage bank moeilijk en ook lastig om weer op te staan. Deze metalen constructies zijn meer bedoeld om steun te hebben tijdens de wandeling om op krachten te kunnen komen en verder te lopen.

De gemeente heeft in totaal tien van deze ‘bancos isquiáticos’ geplaatst in de Pintor Baeza, Conde Lumiares straten, het Plaza América en Carratalá Cernuda. Zo is er een geplaatst voor de apotheek, een voor een bank, diverse op weg naar de plaatselijke dokterspost en naar de supermarkt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?