Waarom vliegtuigen niet over de woning van Messi mogen vliegen (video)

Oeps ... foto ontbreekt!

Waarom vliegtuigen niet over de woning van Messi mogen vliegen (video)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Niet zo lang geleden klaagde de president van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling over het feit dat zijn vliegtuigen niet over de woning van de FC Barcelona voetballer Lionel Messi mogen vliegen. Volgens de Vueling topman was Messi ook een van de redenen dat het vliegveld van Barcelona-El Prat niet verder kan uitbreiden. Met andere woorden, de superster Messi zorgt ervoor dat het tweede grote vliegveld van Spanje niet verder kan groeien en dat vliegtuigen niet over de 7 miljoen kostende woning van Messi mogen vliegen … of niet!

Volgens Javier Sánchez-Prieto van Vueling is dit iets dat nergens anders op de wereld gebeurt, en dat is allemaal de schuld van Messi die vanwege zijn bekendheid privileges lijkt te hebben. Maar het blijkt dat dit helemaal niets met Messi te maken heeft maar dit de schuld is van de ligging van het Catalaanse vliegveld en de omgeving zoals in onderstaande (Engelstalige) video wordt uitgelegd.

Messi woont in Castelldefels, een gemeente die als voorstad gezien kan worden van het op 25 km verder liggende Barcelona (in de video wordt gesproken over Cavá). Castelldefels ligt op slechts 10 km van het vliegveld langs de kust in het zuiden van Barcelona. Het is echter niet de almachtige Messi maar de wet die het vliegen over de 7 miljoen kostende eco-friendly woning van Messi en omgeving verbiedt, een detail dat de Vueling topman vergat te melden.

Op de onderstaande Google Maps kaart: Grote witte huis in het midden is van Messi, witte huis rechts is van Suarez.

Messi woont samen met andere inwoners van Castelldefels in een beschermd gebied waar een milieu beperking geldt dat voorkomt dat vliegtuigen over dit deel mogen vliegen en in plaats van over land over zee naar en vanaf het vliegveld moeten vliegen want het geluid van de vliegtuigen verstoort de in het wild levende dieren.

Messi woont in een zogenaamde ‘lucht uitsluitingszone’ die op veel plaatsen op deze wereld zijn te vinden zoals bv. bij het Windsor Castle en Buckingham Palace (nationale schat) in Groot Brittannië. Machu Picchu in Peru (historisch eigendom), Tibet (vanwege de Mount Everest) en veel andere plaatsen.

Lionel Messi kocht in 2009 een terrein in de wijk Bellamar dat bij de gemeente Castelldefels hoort. Op dat terrein liet hij voor 1,8 miljoen euro een woning bouwen dat er meer uitziet als een paleis. Maar nadat zijn zoons werden geboren en hij trouwde met zijn vriendin kocht bij meer grond bij en investeerde hij nog eens 6 miljoen euro in een eigen voetbalveld (logisch, neem je werk mee naar huis), een speciale playground, een gymzaal en zwembad.

Messi’s collega Luis Suarez woont in dezelfde wijk en is praktisch een buurman van de Argentijnse topvoetballer. Suarez kocht zijn woning in Bellamar voor 2,5 miljoen euro nadat hij vanuit Liverpool naar FC Barcelona kwam.

Ga naar de inhoud