Canarische Eilanden willen het werken-op-afstand paradijs worden

Canarische Eilanden willen het werken-op-afstand paradijs worden
Beeld: Freepik

Canarische Eilanden willen het werken-op-afstand paradijs worden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Canarische Eilanden zijn de enige regio van heel Spanje waar geen avondklok geldt en waar de corona-regels het minst streng zijn omdat er ook het minste aantal geïnfecteerden, ziekenhuispatiënten en ic-patiënten zijn. Veel Spanjaarden weten inmiddels dat de eilanden ‘corona-veilig’ zijn en hebben ervoor gekozen om hun thuiswerk plaats te verplaatsen naar de ‘Islas Canarias’.

Het thuiswerken of werken op afstand wordt ook bij een bepaalde groep werknemers in Spanje steeds populairder nu de pandemie ervoor heeft gezorgd dat veel bedrijven bijna gedwongen worden om het thuiswerken te bevorderen. Recent is er een nieuwe wet aangenomen die betrekking heeft op het ‘teletrabajar’ en het lijkt erop dat steeds meer werknemers van huis uit kunnen gaan werken.

Maar met de huidige situatie en het gemak van het thuiswerken kiezen veel werknemers ervoor om hun werkplek te verplaatsen naar een warmer oord, te weten de Canarische Eilanden. Degene die een vakantiewoning bezitten of waarvan de familie een tweede woning heeft op een van de eilanden heeft geluk en kiest voor de vakantiewoning als het nieuwe home-office.

Het is ook de regionale overheid op de Canarische Eilanden die een campagne is gestart om het thuiswerken onder de zon op de Canarische Eilanden te bevorderen. Deze half miljoen euro kostende campagne is erop gericht om minstens 30.000 ‘teletrabajadores’ naar de eilanden te lokken vanwege de zon, de corona-veilige omgeving en uitstekende leef-, woon- en natuurlijk werkomstandigheden.

De Canarische Eilanden willen al deze thuiswerkers niet alleen uit Spanje halen maar ook uit andere landen. Iedereen is welkom om op de eilanden onder genot van de winterzon vanaf het balkon of terras te komen werken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.