Canarische Eilanden willen het werken-op-afstand paradijs worden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Canarische Eilanden willen het werken-op-afstand paradijs worden
Beeld: Freepik

LAS PALMAS – De Canarische Eilanden zijn de enige regio van heel Spanje waar geen avondklok geldt en waar de corona-regels het minst streng zijn omdat er ook het minste aantal geïnfecteerden, ziekenhuispatiënten en ic-patiënten zijn. Veel Spanjaarden weten inmiddels dat de eilanden ‘corona-veilig’ zijn en hebben ervoor gekozen om hun thuiswerk plaats te verplaatsen naar de ‘Islas Canarias’.

Het thuiswerken of werken op afstand wordt ook bij een bepaalde groep werknemers in Spanje steeds populairder nu de pandemie ervoor heeft gezorgd dat veel bedrijven bijna gedwongen worden om het thuiswerken te bevorderen. Recent is er een nieuwe wet aangenomen die betrekking heeft op het ‘teletrabajar’ en het lijkt erop dat steeds meer werknemers van huis uit kunnen gaan werken.

Maar met de huidige situatie en het gemak van het thuiswerken kiezen veel werknemers ervoor om hun werkplek te verplaatsen naar een warmer oord, te weten de Canarische Eilanden. Degene die een vakantiewoning bezitten of waarvan de familie een tweede woning heeft op een van de eilanden heeft geluk en kiest voor de vakantiewoning als het nieuwe home-office.

Het is ook de regionale overheid op de Canarische Eilanden die een campagne is gestart om het thuiswerken onder de zon op de Canarische Eilanden te bevorderen. Deze half miljoen euro kostende campagne is erop gericht om minstens 30.000 ‘teletrabajadores’ naar de eilanden te lokken vanwege de zon, de corona-veilige omgeving en uitstekende leef-, woon- en natuurlijk werkomstandigheden.

De Canarische Eilanden willen al deze thuiswerkers niet alleen uit Spanje halen maar ook uit andere landen. Iedereen is welkom om op de eilanden onder genot van de winterzon vanaf het balkon of terras te komen werken.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail [email protected]
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email [email protected]
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.