Canarische Eilanden willen het werken-op-afstand paradijs worden

Canarische Eilanden willen het werken-op-afstand paradijs worden
Beeld: Freepik

Canarische Eilanden willen het werken-op-afstand paradijs worden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Canarische Eilanden zijn de enige regio van heel Spanje waar geen avondklok geldt en waar de corona-regels het minst streng zijn omdat er ook het minste aantal geïnfecteerden, ziekenhuispatiënten en ic-patiënten zijn. Veel Spanjaarden weten inmiddels dat de eilanden ‘corona-veilig’ zijn en hebben ervoor gekozen om hun thuiswerk plaats te verplaatsen naar de ‘Islas Canarias’.

Het thuiswerken of werken op afstand wordt ook bij een bepaalde groep werknemers in Spanje steeds populairder nu de pandemie ervoor heeft gezorgd dat veel bedrijven bijna gedwongen worden om het thuiswerken te bevorderen. Recent is er een nieuwe wet aangenomen die betrekking heeft op het ‘teletrabajar’ en het lijkt erop dat steeds meer werknemers van huis uit kunnen gaan werken.

Maar met de huidige situatie en het gemak van het thuiswerken kiezen veel werknemers ervoor om hun werkplek te verplaatsen naar een warmer oord, te weten de Canarische Eilanden. Degene die een vakantiewoning bezitten of waarvan de familie een tweede woning heeft op een van de eilanden heeft geluk en kiest voor de vakantiewoning als het nieuwe home-office.

Het is ook de regionale overheid op de Canarische Eilanden die een campagne is gestart om het thuiswerken onder de zon op de Canarische Eilanden te bevorderen. Deze half miljoen euro kostende campagne is erop gericht om minstens 30.000 ‘teletrabajadores’ naar de eilanden te lokken vanwege de zon, de corona-veilige omgeving en uitstekende leef-, woon- en natuurlijk werkomstandigheden.

De Canarische Eilanden willen al deze thuiswerkers niet alleen uit Spanje halen maar ook uit andere landen. Iedereen is welkom om op de eilanden onder genot van de winterzon vanaf het balkon of terras te komen werken.

Ga naar de inhoud