Onderzoek naar ceremonie in Sagrada Familia met 600 aanwezigen

Onderzoek naar ceremonie in Sagrada Familia met 600 aanwezigen
Beeld: Twitter

Onderzoek naar ceremonie in Sagrada Familia met 600 aanwezigen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Terwijl de Catalaanse autoriteiten er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen door alle horeca te sluiten, regionale en lokale lockdowns in te voeren, een avondklok te hebben en groepen personen te reduceren, heeft men dit weekend in de bekende Sagrada Familia kerk besloten een speciale ceremonie te organiseren waar 600 personen aanwezig waren.

De regionale interim premier Pere Aragonés spreekt over onverantwoordelijk gedrag en heeft al aangegeven de zaak te onderzoeken . Want we vragen aan alle inwoners van Catalonië en aan de ondernemers extra inzet om het virus te bestrijden en dan organiseert de kerk een groots opgezette ceremonie in ook nog eens een van de bekendste kerken van Spanje, aldus Aragonés op de Catalaanse radio.

Bij de Sagrada Familia geeft men aan dat bij de ceremonie ter ere van de zaligverklaring van de in de burgeroorlog vermoorde Joan Roig men voldeed aan de eisen zoals die van een maximale capaciteit van 30% (een derde), de social distance, de mondkapjesplicht en alle andere hygiënische maatregelen.

Het regionale Ministerie van Volksgezondheid herinnert dat het decreet van de noodtoestand het niet toestaat om religieuze ruimtes te sluiten maar dat het wel mogelijk is om de capaciteit te verminderen uit respect voor de vrijheid van aanbidding als een fundamenteel recht. Nu wordt onderzocht of het mogelijk is een maxima in te stellen van 100 aanwezigen.

Bij de speciale ceremonie waren ook politici aanwezig van zowel de Generalitat de Catalunya als de gemeente Barcelona. Er is door diverse politieke partijen in Catalonië en op internet veel ongeloof over deze massale gebeurtenissen met een volstrekt ongerechtvaardigd epidemiologisch risico gezien de huidige situatie in Catalonië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.