Toeristische bedrijven krijgen eenmalig financiële hulp in Catalonië

Toeristische bedrijven krijgen eenmalig financiële hulp in Catalonië
Beeld: Freepik

Toeristische bedrijven krijgen eenmalig financiële hulp in Catalonië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Naast de horeca heeft ook de toeristische sector zwaar te lijden tijdens de pandemie en de in Spanje en andere landen genomen corona-maatregelen. Van alle kanten kunnen door de corona-crisis getroffen professionals terecht voor financiële hulp van zowel de centrale regering, de Sociale Zekerheid en op regionaal niveau van de regionale overheden. 

Dat geldt ook voor Catalonië waar zelfstandigen en bedrijven in de toeristische sector die getroffen zijn door de pandemie direct een eenmalige financiële hulp ontvangen om de continuïteit van de toerismesector te garanderen. Sinds april heeft de Generalitat de Catalunya al 32,5 miljoen euro gevonden voor financiële hulp waaronder de nu vrijgemaakte 19 miljoen euro.

Wie kan volgens de Diario Oficial de la Generalidad de Cataluña (DOGC) van deze nieuwe eenmalige financiële steun profijt hebben in Catalonië:

  • Toeristische gidsen die in Catalonië staan ingeschreven
  • Eigenaren van logiesverstrekkende bedrijven zoals hotels, toeristische appartementen, campings en plattelandstoerisme (B&B en Casa Rural) mits men officieel geregistreerd staat
  • Reisbureaus
  • Exploitanten van vakantiewoningen
  • Bedrijven voor toeristische activiteiten zoals: congressen, culturele routes, excursie leveranciers, trekking, fiets, wijn, eco, water en nautische activiteiten etc.

Bedragen

In de Catalaanse staatscourant staan ook de bedragen vermeld die zelfstandigen en bedrijven in de toeristische sector in Catalonië eenmalig kunnen ontvangen waaronder:

  • Toeristische gids: 2.000 euro
  • Zelfstandigen en bedrijven max. 5 werknemers: 5.000 euro
  • Bedrijven met tussen de 6 en 49 werknemers: 10.000 euro
  • Bedrijven met 50 en/of meer werknemers: 20.000 euro
  • Exploitanten van vakantiewoningen tot 10 werknemers: 5.000 euro en vanaf 11 werknemers: 10.000 euro

Voor meer informatie kun je de publicatie van maandag 9 november lezen in de Diario Oficial de la Generalidad de Cataluña (DOGC) KLIK HIER.

Bij punt 5,1 in de Catalaanse staatscourant staan de manieren waarop deze eenmalige financiële steun aangevraagd kan worden zoals via DIT formulier. Hoe dan ook, met alle informatie zul je wel even de tijd moeten nemen om uit te zoeken of je aanspraak kan maken op deze eenmalige financiële hulp en op welke manier dat aangevraagd kan worden.

Ga naar de inhoud