Bij een op de vijf inwoners van Spanje is de fiets gestolen

Bij een op de vijf inwoners van Spanje is de fiets gestolen
Beeld: 123rf

Bij een op de vijf inwoners van Spanje is de fiets gestolen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De inwoners van Spanje gaan steeds vaker op de fiets zitten, niet alleen meer om te sporten of voor de vrije tijd maar ook om bijvoorbeeld naar het werk te gaan. Meer fietsen betekent echter ook meer fietsdiefstallen en dat is te merken. Volgens het Observatorio de la Bicicleta is bij een op de vijf inwoners van Spanje de afgelopen vijf jaar een fiets gestolen.

Het gebrek aan nieuwe fietsen en de grote vraag daarna heeft ervoor gezorgd dat het aantal fietsdiefstallen is toegenomen in Spanje. Veel mensen zijn daarom overgestapt tot de aanschaf van een tweedehands fiets die bijvoorbeeld via het in Spanje populaire Wallapop worden aangeboden. Maar deze fietsen zijn soms gestolen zodat iemand snel geld kan verdienen.

Om erachter te komen of een fiets gestolen is moet je als eerste zoeken naar het serienummer (número de serie). Het gaat meestal om een sticker die ergens geplakt is maar als deze ontbreekt of het nummer niet te lezen is gaat het in veel gevallen om een gestolen fiets.

De website voor de veilige verkoop van tweedehands fietsen Tuvalum legt uit dat in zo’n geval je naar de factuur kunt vragen of in ieder geval het garantieboekje van de fiets. Heeft de verkoper dan duizenden excuses dan is de verkoop niet te vertrouwen. Als de verkoper daarnaast niet bekend is met de fiets die hij of zij verkoopt dan kun je er ook vanuit gaan dat de fiets is gestolen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.