Spaanse Guardia Civil agenten mogen eindelijk tatoeages laten zien maar geen piercings

Spaanse Guardia Civil agenten mogen eindelijk tatoeages laten zien maar geen piercings
Beeld: Europa Press

Spaanse Guardia Civil agenten mogen eindelijk tatoeages laten zien maar geen piercings

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Via een Koninklijk Besluit is vastgelegd dat de circa 78.000 Guardia Civil agenten in Spanje hun tatoeages mogen laten zien als ze in hun groene uniform gekleed zijn. Het laten zien van piercings is echter nog niet toegestaan. Het is de eerste keer dat agenten van de Guardia Civil toestemming krijgen om hun tatoeages te laten zien.

De enige vereiste voor de agenten met tatoeages is dat deze geen uitingen en afbeeldingen hebben die in strijd zijn met grondwettelijke waarden waardoor het imago van het politiekorps geschonden kan worden. In de tekst van het Koninklijk Besluit wordt het algemene gebruik van het Guardia Civil uniform omschreven en wordt melding gedaan van het uiterlijk van de persoon die dat uniform draagt.

Agenten mogen dus nu hun tatoeages laten zien maar het laten zien van ringen, spikes en andere piercings behalve die bedoeld zijn voor oorbellen mogen niet zichtbaar zijn. Dat geldt voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke agenten. 

Verder staat ook vermeld dat agenten niet op sociale netwerken, media of reclameboodschappen in uniform mogen poseren buiten werktijd. Overigens mag het uniform buiten werktijd niet gedragen worden, net zoals officiële insignes, emblemen en eventuele replica’s daarvan.

Spanje heeft zoals wellicht bekend een complex systeem met politiekorpsen want er is er niet een maar er zijn er meer. Het grootste politiekorps is de Policía Nacional met circa 68.000 agenten gevolgd door de Policía Local met circa 66.250 agenten. Er zijn in Spanje volgens deze website circa 78.000 Guardia Civil agenten. 

Verder zijn er nog autonome politiekorpsen zoals de Mossos d’Esquadra in Catalonië met circa 17.000 agenten, de Ertzaintza in Baskenland met circa 8.000 agenten, de Policía Foral de Navarra in Navarra met circa 1.000 agenten en de Policía Autonomica Canaria met circa 100 agenten. In totaal heeft Spanje 238.350 agenten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.