Search
menu
Search

Dit is wat het kost om een ​​minnaar of minnares te hebben in Spanje

Dit is wat het kost om een ​​minnaar of minnares te hebben in Spanje
Beeld: via canva.com

Dit is wat het kost om een ​​minnaar of minnares te hebben in Spanje

Uit economisch oogpunt is het voor getrouwde mensen goedkoper om een minnaar of minnares te hebben dan te scheiden. Een echtscheiding kost gemiddeld 16.588 euro per jaar, terwijl het onderhouden van een minnaar of minnares 4.657 euro per jaar kost.

Dit blijkt uit een studie van Ashley Madison, een online datingplatform voor getrouwde mensen met wereldwijd meer dan 80 miljoen gebruikers. In Spanje, de op één na grootste markt van Ashley Madison in Europa, zijn 1,7 miljoen ontrouwe partners. Dit is meer dan in landen als Frankrijk, Italië of Duitsland. In de wereldwijde ranglijst van meer dan 40 landen staat Spanje op de zevende plaats.

De ontrouwe markt in Spanje is groot en aantrekkelijk. Honderdduizenden mensen betalen maandelijks voor een geheime relatie. Dit geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor steeds meer vrouwen. In alle landen waar Ashley Madison actief is, neemt de vrouwelijke ontrouw toe, ook in Spanje waar echter nog steeds meer ontrouwe mannen dan vrouwen te vinden zijn.

Een onderzoek van Gleeden, een platform voor geheime en buitenechtelijke ontmoetingen, heeft uitgewezen dat 42% van de Spaanse mannen en 31% van de Spaanse vrouwen wel eens ontrouw is geweest. Gleeden heeft 11 miljoen gebruikers over de hele wereld, waarvan ongeveer 1 miljoen in Spanje. Het platform biedt een veilige omgeving voor ontrouwe mensen om elkaar te ontmoeten.

Een minnaar hebben is niet alleen een moreel dilemma, maar ook een uitdaging. Het vereist stalen zenuwen, een goed geheugen, voorzichtigheid en een budget voor reizen en cadeaus. Bloemen, bonbons, lingerie en seksspeeltjes zijn de populairste cadeaus onder ontrouwe mensen.

Ontrouwe mensen besteden gemiddeld 3.503 euro per jaar aan hun minnaar of minnares. Dit bedrag wordt besteed aan hotels, restaurants, cadeaus, sportscholen, kleding, schoonheidsproducten en persoonlijke verzorging. Een belangrijk deel van dit budget gaat naar bloemen en speciale cadeaus voor de hoofdpartner. Dit kan een belangrijke aanwijzing zijn voor een affaire, aangezien mensen die ontrouw zijn vaak proberen hun partner tevreden te houden.

Gleeden heeft ook een eigen schatting gemaakt van de kosten. Volgens een enquête van het bedrijf in september 2023 zegt 26% van de ontrouwe mensen (80% mannen en 20% vrouwen) een budget te hebben voor uitgaven aan hun minnaar of minnares. 16% van deze mensen geeft aan dat het budget altijd hetzelfde is, terwijl 10% zegt dat het budget per maand kan variëren. De meeste ontrouwe mensen besteden tussen de 50 en 150 euro per maand aan hun minnaar of minnares. Slechts 4% van de ontrouwe mensen geeft meer dan 500 euro per maand uit. Als het gaat om het betalen van overnachtingen in hotels, geeft de meerderheid van de ontrouwe mensen tussen 100 en 300 euro per maand uit.

Ga naar de inhoud