Search
menu
Search

Spanjaarden geven gemiddeld 284 euro uit tijdens en na Black Friday

Spanjaarden geven gemiddeld 284 euro uit tijdens en na Black Friday
Beeld: via canva.com

Spanjaarden geven gemiddeld 284 euro uit tijdens en na Black Friday

Op vrijdag 24 november staat men ook in Spanje stil bij Black Friday terwijl veel consumenten ook wachten op maandag 27 november wanneer het Cyber Monday is. Deze kortingsdagen behoeven geen tekst en uitleg meer, maar wel dat de gemiddelde inwoner van Spanje deze dagen 284 euro uitgeeft aan koopjes.

De online verkoop in Spanje zal tijdens Black Friday een flinke stijging laten zien. Spanjaarden kunnen tijdens deze dagen hun aankopen optimaliseren en de beste prijzen vinden. Ook kunnen ze nieuwe manieren van besparen vinden. Ondanks de hoge inflatie zullen consumenten niet afzien van de kansen die Black Friday biedt.

Volgens verschillende bronnen zullen Spanjaarden dit jaar tijdens Black Friday gemiddeld tussen de 162 en 284 euro uitgeven. De onlineaankopen zullen gemiddeld 162 euro bedragen, terwijl de totale uitgaven, inclusief offline aankopen, naar verwachting gemiddeld 196 euro zullen bedragen.

Het onderzoek van de website en smartphone tweedehands verkoopplaats Milanuncios toont aan dat het uitgavenpatroon van Spanjaarden tijdens Black Friday is toegenomen met 35% vergeleken met vorig jaar. Webloyalty verwacht dat het online uitgavenpatroon dit jaar met 20% zal stijgen, met een volume van bestellingen dat 45% hoger zal zijn dan in hetzelfde periode vorig jaar.

Beide websites concluderen uit de onderzoeksresultaten dat de inwoners van de provincie Zaragoza met 243 euro het meest zullen besteden tijdens Black Friday en Cyber Monday. De hoofdstad van Aragón wordt gevolgd door Bilbao met 239 euro, Madrid en Barcelona beiden met 236 euro en Valladolid met 226 euro. Het minste zullen de inwoners Almeria uitgeven met 140 euro, gevolgd door Alcacete met 156 euro, Huelva met 167 euro en Cáceres met 170 euro.

Ondanks de stijging van het gemiddelde uitgavenpatroon, zal de inflatie ertoe leiden dat veel consumenten hun budget voor Black Friday moeten verkleinen. Dit komt doordat de prijzen van producten en diensten steeds hoger worden, waardoor mensen meer nadenken over hun aankopen. Om toch te kunnen profiteren van de Black Friday-deals, zijn veel Spaanse huishoudens van plan om voorafgaand aan de kortingsdag te sparen. Dit doen ze door bepaalde uitgaven te schrappen, zoals uit eten gaan, nieuwe kleding kopen of naar het theater gaan.

Ga naar de inhoud